Haberler

Ampute Ligi Sona Erdi

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon ile Türkiye Futbol Federasyonu (tff) Tarafından Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen Ampute Ligi'nde, Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Namağlup Şampiyon Oldu

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ampute Ligi'nde, Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü namağlup şampiyon oldu.

Ampute Ligi şampiyonluğunu geçen hafta garantileyen başkentin kırmızı-siyahlı ekibi, ligin son maçında sahasında Konya Engelliler Gücü ile karşılaştı. Karşılaşmayı Adem Püskül ve Ayhan Ulusoy'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 kazanan Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, ilki düzenlenen Ampute Ligi'nin namağlup şampiyonu oldu.

Maçın ardından Konya Engelliler Gücü futbolcuları da Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'ne tezahüratta bulundular.

Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'ne şampiyonluk kupasını, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gürpınar verdi.

Gürpınar, kupa töreninde yaptığı konuşmada, bundan 16 ay önce TFF Başkanı Mahmut Özgener ile görüştüklerini ve ampute ligi ile ilgili protokolü imzaladıklarını söyledi. İlk defa iki federasyonun bir araya gelerek lig düzenlediğini ifade eden Gürpınar, 'Ben Ampute Ligi oluşturmaya gayret ederken, bana engel olmaya çalışanlar oldu. 'Futbola değil, basketbola önem ver' dediler. Ama ben kulak asmadım. Sporcu kardeşlerimin de çabalarıyla bu ligi oluşturduk. Bundan sonraki hedefim, İddaa'ya girmesini sağlamak. Ayrıca bu branşın paralimpik olması için de uğraşacağım' dedi.

Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü futbolcusu İsmail Temiz de 24 haftalık zorlu mücadele sonucu şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu belirterek, 'Doğrusu sadece biz değil, ligde mücadele eden tüm takımlar şampiyon oldu' diye konuştu.

(TAM-BER) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title