Haberler

Alleben Vadi Parkı Gaziantep'in Çehresini Değiştirecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Alleben Vadi Parkı, dünya standartlarındaki görünümüyle kente değer katacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Alleben Vadi Parkı, dünya standartlarındaki görünümüyle kente değer katacak.

Büyükşehir, kentin batısından Alleben Göleti'ne kadar uzanan üç adet 100'üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı büyüklüğündeki 600 dönümlük Alleben Vadi Parkı'nı eylül ayında hizmete açmayı planlıyor.

Son 4 yılda 4 milyon 500 bin metrekarelik alanda parklar, refüjler ve kent ormanı oluşturdu. Bu kapsamda Gaziantep Alleben Vadi Parkı için kollarını sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Alleben Göleti'nin devamı olan geniş bir alanda ikinci bir Yüzüncü Yıl Atatürk Kültür Parkı'nı hayata geçirecek. Gazianteplilere, tematik park özelliğinde üç tane Yüzüncü Yıl Parkı hazırlayan Büyükşehir, bu park için bir kuruş para harcamayacak.

Alleben Vadi Parkı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekibi, Dünya'nın en iyi botanik bahçelerine sahip olan İngiltere'nin Londra kentinde bin 200 dönüm alana kurulu Kew Royal Botanik Bahçesinin yanı sıra İskoçya'nın Edinburgh kentinde bulunan 250 dönümlük Royal Botanik Bahçesi'ni inceledi. İncelemelerin ardından Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı çalışmalara başladı. Hazırlanan proje kapsamında oluşturulacak seralarda Dünya'nın farklı noktalarından yetişen bitkiler, anavatanlarından şehre getirilerek uygun iklim koşullarında yetiştirilecek. 9 farklı konseptten oluşan temsili bahçelerle pek çok bitki türü tanıtılacak. Herbaryum, kütüphane, laboratuvar, dendroloji müzesi, çocuk köyü ve eğitim binalarıyla anaokulu seviyesinden üniversite araştırmalarına kadar pek çok alanda hizmet verilecek. Sosyal aktiviteye imkan sağlayan açık yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, konser alanı, fotoğraf çekim alanları, seyir noktaları, dinlenme alanları, bisiklet yollarıyla halkın rekreasyon ihtiyacı karşılanacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title