Haberler

Alanya İnsan Kaynakları Özel İstihdam Bürosu Hizmete Açıldı

Alanya İnsan Kaynakları Özel İstihdam Bürosu, "İşçi ve İşveren Buluşuyor" Sloganıyla Hizmete Açıldı. Alanya İnsan Kaynakları Bürosu, Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürü Tahsin Güven'in de Katılımıyla Gerçekleştirilen Törenle Hizmete Girdi.

Alanya İnsan Kaynakları Özel İstihdam Bürosu, "İşçi ve işveren buluşuyor" sloganıyla hizmete açıldı. Alanya İnsan Kaynakları Bürosu, Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürü Tahsin Güven'in de katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Türkiye İş-Kur Antalya Müdürü Tahsin Güven, Alanya İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özışıkyılmaz, Başkan Yardımcısı Ruth Viard Uldal ve Genel Müdür Cihan Ozan ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alanya'da olmayan bir hizmeti sunacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Genel Müdür Cihan Ozan, "Alanya İnsan Kaynakları Şirketi, 'Özel İstihdam Bürosu' niteliğinde olup 11 Ocak 2007 tarihinde kurulmuştur. Alanya'nın ilk ve tek resmi 'İnsan Kaynakları' hizmeti veren kuruluşudur. Şu anda aracılık ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız ancak çok yakın bir zamanda hem iş arayanlara hem de işverenlerin ilgili departmanlarına profesyonel eğitim vermeyi planlıyoruz" dedi.

"TEK YASAL KURUM BURASI"

Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürü Tahsin Güven ise "İnsan kaynaklarıyla ilgili hizmet verebilmek ve Özel İstihdam Bürosu açabilmek için 4904 sayılı yasa ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından verilen lisansın alınması gerekmektedir. Bu kapsam dışında kalan tüm kuruluşlar işlerini gayriresmi ve kaçak yollardan yürütmektedirler. 4857 sayılı İş Kanunu'nda da bu tip yerlere belediyelerce işyeri açma ve işletme ruhsatı da verilmemesi gerektiği yazmaktadır. Biz de bu yasal prosedürleri tamamladıkları için Türkiye İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü olarak Alanya İnsan Kaynakları Özel İstihdam Bürosu'nu ziyaret edip denetlemek için geldik. Şu anda bu konuda Alanya'da hizmet veren ilk ve tek kuruluştur. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın İnsan Kaynakları Aracılık ve Danışmanlık hizmeti veren tek üyesidir. Öncelikle işçi ve işverenlere kaçak çalışan insan kaynakları şirketlerine itibar etmemelerini öneririm. Zira cezai yaptırımlardan dolayı ileride doğacak sorunlardan hem işverenler hem de iş arayanlar da olumsuz yönde etkileneceklerdir. Ben bu ve benzeri kuruluşları ehliyetsiz araba kullanan sürücülere benzetiyorum. Ticaret hayatında her şeyin yasal prosedürler tamamlandıktan sonra hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"VAKİT KAZANDIRACAĞIZ"

Alanya İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özışıkyılmaz, şirketin ana hedefleri konusunda bilgi verdi. Özışıkyılmaz, "Şirketimizin ana hedefi Alanya ve çevre beldeleri başta olmak üzere tüm ülke genelinde iş arayanlara iş bulmak ve özellikle Alanya'da turizm sektörü ağırlıklı olarak işverenlere vakit kaybettirmeden ihtiyacı olan personeli sağlamaktır. Tabii burada hem iş arayanlara hem de işverenlere doğru hazırlanmış bir veritabanı ile zaman kazandırmak ve işsiz sayısında önemli bir düşüş kaydetmek de ana hedeflerimiz arasındadır. Bu yolla geçen senelere göre işsizlikten kaynaklanan suç oranlarının da düşeceğini söylemeden geçemeyeceğim. İş ya da eleman arayanlar, gerek ofisimizi gerek web sayfamızı (www.alanyainsankaynaklari.com) ziyaret ederek, gerekse 522 10 10 numaralı telefondan bize ulaştıkları takdirde kendilerini en kısa sürede ve uygun ortamda buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

(RY-AT-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title