Haberler

AKP'de Parti İçi Şiddete Başvuran İhraç Edilecek

AKP Kongresinde Başbakan Erdoğan'ın İstediği Tüzük Değişiklikleri Aynen Kabul Edildi. Yeni Bir Suç ve Ceza Tanımlamasına Gidilerek, "Parti Yöneticileri ve Üyelerine Karşı Şiddet Uygulayanlara" Kesin İhraç Cezası Getirildi. Yeni Değişikliğe Göre, "Parti Yöneticileri ve Üyeleri Hakkında Basın Yoluyla İncitici Beyanlarda Bulunananlara" da Uyarı Cezası Verilecek. Pişmanlıkta Ceza İndirimi de AKP ile Birlikte İlk Kez Bir Partinin Tüzüğüne Girdi.

AKP Kongresinde yapılan tüzük değişikliğiyle “parti içi şiddet” adı altında yeni suç tanımlamasına gidildi. Buna göre partinin bir başka üye ve yöneticisine şiddet uygulayan AKP’li, partiden atılacak. AKP’lilerin “basın yoluyla incitici açıklamaları” da suç kapsamına alınırken, pişmanlıkta ceza indirimi de AKP ile birlikte ilk kez bir siyasi partinin tüzüğüne girdi.

AKP kongresinde yarışmasız genel başkan ve MKYK seçimlerinin yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği tüzük değişiklikleri de aynen kabul edildi. tüzük değişiklikleri içinde özellikle disiplin suç ve cezalarına ilişkin yeni hükümler dikkat çekti.

ŞİDDET UYGULAYAN ATILACAK

Buna göre AKP’de parti üyelerine yönelik uygulanan disiplin suç ve cezalarına bir yenisi daha eklendi. “Parti içi şiddet” olarak tanımlanan bu yeni hükme göre parti yönetici ve üyelerine karşı şiddet uygulayan AKP’lilere partiden ve AKP Grubundan kesin ihraç edilme cezası getirildi. Parti içi şiddete ihraç cezasının kongre sürecinde bazı ilçe ve illerde parti yönetiminin aday ve listelerine karşı çıkan muhalif adaylarla yaşanan yumruklu kavgalar nedeniyle tüzüğe konulduğu öğrenildi.

MEDYAYA AÇIKLAMALAR İZLENECEK

Yapılan bir başka değişiklikle, partililerin basın yoluyla yaptığı açıklamalar da ilk kez disiplin suçları kapsamına girdi. Buna göre “parti yöneticileri ve üyeleri hakkında basın yoluyla incitici beyanlarda bulunan” AKP’lilere uyarı cezası verilecek. Başbakan Erdoğan’ın milletvekillerini sık sık “Her uzatılan mikrofona konuşmayın” diye eleştirdiği biliiniyor. Parti içinde bakanların ve parti yöneticilerinin uygulamalarına karşı yapılacak eleştiriler bu değişiklikle disiplin suçu kapsamına girdirilebilcek.

PİŞMANLIK İNDİRİMİ

AKP’deki tüzük değişikliği ile “pişmanlıkta ceza indirimi” bir siyasi partinin tüzüğüne girmiş oldu. AKP’de bir iylemi nedeniyle cezalandırılması istemiyle disiplin kuruluna sevkedilen ancak“Pişmanlık duyan” üyelerin cezalarında indirime gidilecek.

BAĞLAYICI GRUP KARARI

Reddedilen Irak tezkeresi dahil kritik hiçbir kararda bağlayıcı Grup kararı alınmayan AKP’de tüzüğe konulan yeni bir hükümle Cumhurbaşkanlığı seçiminin de olduğu önümüzdeki son 1 yılda bağlayıcı grup kararları uygulamalarına gidileceğinin işareti verildi. Tüzüğe, “Usulüne uygun olarak alınmış grup kararlarına uymayan” milletvekillerinin geçici ihraçla cezalandırılacağına ilişkin hüküm eklendi.

Tüzük değişiklikleriyle disiplin Kurulu’ndan önceki uyuşmazlıkların çözümlenmesine ilişkin parti için son mercii olan ve AKP Ombudsmanı olarak adlandırılan Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu’nun yetkileri de artırıldı.

ERDOĞAN SONRASINA YÜZDE 20 BARAJI

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title