Haberler

Akman Hakkında Suç Duyurusu

Yayından Kaldırılan 'Gerçek Gelecek' Programı ve Erhan Göksel Hakkında Açıklamalarda Bulunan RTÜK Başkanı Zahid Akman Hakkında 'Görevi Kötüye Kullanmaktan' Suç Duyurusunda Bulundu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Veysel Batmaz, katıldığı bir televizyon programında, yayından kaldırılan "Gerçek Gelecek" programı ve Erhan Göksel hakkında açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın yetkisiz ve görevsiz bir şekilde kamuoyuna görüş bildirdiğini ifade etti. Batmaz, Akman hakkında "görevi kötüye kullanmak, görevi ihmal, yetkisiz ve görevsiz olarak yasalara aykırı davranmak ve ifade özgürlüğünü engellemeye teşebbüsten" suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Veysel Batmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, RTÜK'ün Başkan dahil üyelerinin, özel radyo ve televizyon kanallarının yayınlarına katılarak görüş açıklamak yetki ve görevi olmadığını belirtti. Dünyada da benzer yayıncılık üst kuruluşlarının başkanının, denetlemekle yükümlü olduğu bir basın-yayın kuruluşunun yayınında görüş bildirmesinin hukuken olanaksız olduğunu vurgulayan Batmaz, şunları kaydetti:

"Oysa, RTÜK Başkanı Zahid AKMAN bir çok kereler, çeşitli televizyon kanallarında yayına çıkarak, çeşitli konularda görüş bildirmekte ve yetkisi ve görevi olmadığı alde RTÜK'ün aldığı kararları kamuoyu önünde savunmakta ve tartışmaya açmaktadır."

Son olarak Zahid Akman'ın katıldığı bir televizyon programında, yayından kaldırılan "Gerçek Gelecek" programı ve Erhan Göksel hakkında açıklamalarda bulunduğunu ve tarafsız bir kamu tüzelkişiliği olan RTÜK'ün Başkanı olarak "tarafsızlığını" yitirdiğini belirten Batmaz dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Akman'ın programda yaptığı konuşma 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun, gerekse TCK ve diğer kanunlar açısından, yetkisiz ve görevsiz bir biçimde kamuoyuna görüş bildirmekle ilgili olarak, başkalarını töhmet altında göstermek amacıyla görevi kötüye kullanmak suçudur.

Aynı zamanda, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın sık sık yaptığı gibi, rakip bir televizyon kanalında, diğer rakip bir televizyon kanalını değerlendirmesi ve programlar içeriği hakkında, sadece Erhan Göksel'in kullandığı uslup ile ilgili bazı olumsuz tavırlar sergileyerek, tarafsız bir kamu tüzelkişiliği olan RTÜK'ün Başkanı olarak tarafsızlığını yitirmiş ve olası bir denetleme sürecinde ihsas-ı rey'de bulunmuştur. Ayrıca, beni şahsen ilgilendirmemekle birlikte, Erhan Göksel adlı kişiye "asalak' diyerek hakaret etmiştir.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, bir başka televizyon kanalında, rakip bir kanalın yaptığı kurum içi bir işlem için kullandığı sözler, sansürleme girişimi niteliğinde olup, Anayasa ve RTÜK Yasası ile güvence altına alınan "ifade özgürlüğünü" başından yok edici bir kanaat olarak, Anayasanın ilgili maddelerine de aykırıdır. Belirttiğim nedenlerden dolayı Şüpheli için ilgili yasa maddelerine muhalefet etmekten dava açılmasını arz ve talep ederim."

RTÜK Başkanı Akman katıldığı televizyon programında Erhan Göksel'in "Gerçek Gelecek" adlı programının yayından kaldırılmasında RTÜK'ün etkisi olmadığını belirtmiş ve şunları söylemişti:

"Kimileri popüler olmak amacıyla, kimileri kendi yanlışlarını örtbas etmek amacıyla, hep birilerini hedef gösteriyor ya da birilerinin varlığı ile kendi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu asalak yaşamaya alışmış insanların asalaklık haline getirdiği bir davranış biçimi. Böyle bir şey yok. Yani bunlar adına ben üzülüyorum. O üslupta, o yaklaşımda, her programda bir tekzip yemiş olmaları elbette o yayının sahipleri ve yöneticileri tarafından fark edilmiştir. Böyle olunca, sonuç, böyle olacağı belliydi zaten. Öyle bir üslupta, öyle bir içerikte bir programın devam etmemesi gerekirdi. Sahiplerini, yapımcıları tebrik etmek lazım." (ANKA)

(AS/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title