Haberler

AK Parti Antalya İl Başkanı Sümer Açıklaması

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya ilçesinde 2013 yılında katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisinin yapılmak istendiğini ancak buna dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın engel olduğunu bildirdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya ilçesinde 2013 yılında katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisinin yapılmak istendiğini ancak buna dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın engel olduğunu bildirdi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayında küslüklerin, kırgınlıkların, dargınlıkların unutulduğu günler geçirmeyi beklerken, CHP İl Başkanı Semih Esen'in birbiri ardına açıklamalar yaparak, adeta kendi partisine vurduğunu belirtti.

Kendi işlerine baktıkları için diğer partilerin açıklamalarıyla vakit kaybetmediklerini vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Semih Esen, her basın toplantısında geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdi CHP Milletvekili olan Mustafa Akaydın'ın bir açığını ortaya çıkarıyor. Önce Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir ihalesini gündeme taşıdı. Yaklaşık maliyete ihale verildiğini söyledi. Konuşması devam ederken bu ihalenin iptal edildiğini, hiçbir zaman yürürlüğe girmediğini kendisi itiraf etti. Esen'in yaklaşık maliyetleri gündeme getirmesinin ardından birçok CHP'li belediyenin yaklaşık maliyetle birebir aynı fiyata ya da 10, 20 lira gibi düşük bedellere ihale onayladığı ortaya çıktı."

Beş yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ı kendi partisinin rahat bırakmadığını dile getiren Sümer, "Esen, Büyükşehir Belediyesinin 'Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi' yapmadığı için Alanya'nın sularının tehlike altında olduğunu söyledi. Bu tesisin 2013 yılında Alanya Turizm Geliştirme Alt yapı Birliği (ALTAB) tarafından yapılmak istendiğini, o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Akaydın'ın engel olduğunu herkes bilirken, CHP İl Başkanının bilmeme imkanı yok." ifadesini kullandı.

Esen'in açıklamalarıyla ya Akaydın'ın suçunu Menderes Türel'e yüklemek istediğini ya da Akaydın'a vurduğunu dile getiren Sümer, Mustafa Akaydın'ın açıklarının ortaya çıkarılması için ortam hazırlandığına dikkati çekti.

Sümer, açıklamasında şu ifadeleri yer verdi:

"ALTAB tarafından Alanya genelinde katı atık bertarafı amacıyla 25 Ocak 2013 tarihinde İmtiyaz Hakkının Devri Yoluyla Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Yapımı ve İşletme İşi ihalesi yapılmış ve fizibilite raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 30 Mart 2014 mahalli idareler genel seçimleri sonrası, birliğin tasfiye olacağı gerekçesiyle konuyla ilgili sorumlu idarenin Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtmiştir. ALTAB, Katı Atık tesisini yapabilmek için 12 Kasım 2013 ve 21 Kasım 2013 tarihlerinde 2 ayrı yazıyla Büyükşehir Belediyesi'nden onay talep etmiştir. Yazılarda Mustafa Akaydın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesine 'Biz yapımına başlayalım yasa yürürlüğe girince Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredelim' önerisinde bulunulmasına rağmen talepler, Büyükşehir Belediyesince uygun mütalaa edilmemiştir. Yani reddedilmiştir."

30 Mart 2014 seçimlerinin hemen ardından Alanya Türkler mevkisinde Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapımı için çalışmalara başlandığını, projeler tamamlanarak onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulduğunu vurgulayan Sümer, Mahmutseydi mevkisinde bulunan katı atık depolama tesisinin rehabilitasyon çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Esen'in konuşmasını sıfatlar kullanarak, benzetmeler yaparak süslemeyi sevdiğini ifade eden Sümer, Alanya Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili açıklamasını da Çernobil'e benzettiğini, abartmayı sevdiğini vurguladı.

Sümer, ASAT'ın Antalya genelinde suları sürekli kontrol ettiğini, numuneler alarak laboratuvarlarda incelediğini, bu işlemin sürekli yapıldığını, Mahmutseydi Katı Atık Depolama Tesisi'nde oluşan çöp sızıntı sularının çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanarak vidanjörler aracılığıyla kanalizasyon sistemine verildiğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akaydın Rıza Sümer AK Parti Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title