Haberler

Ağrı'nın Mollakara köyünde bulunan altın rezervi yüzlerce kişiye iş kapısı olacak

Güncelleme:

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan altın rezervi, Mollakara köyünde ikamet eden işsiz vatandaşlar için umut kapısı oldu. Kentte kurulacak tesiste bine yakın kişi istihdam edilecek.

Geçtiğimiz gün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal'ın " Ağrı'da büyük bir altın rezervi bulduk" açıklamasının ardından bütün gözler Ağrı'ya çevrilmişti. Bulunan altın rezervinin Ağrı'nın Diyadin ilçesine Bağlı Mollakara köyünün yakınlarında olduğunun açıklanması üzerine köy sakinleri büyük bir sevinç yaşamıştı. Altın rezervi için kurulacak tesiste çalıştırılmak üzere bine yakın işçinin alınacağının belirtilmesi, köylülere 2'nci bir sevinç yaşattı. Köy halkı ise şimdi büyük bir merakla altın rezervi için kurulacak tesisin açılmasını bekliyor.

Ağrı'nın Mollakara köyünde bulunan altın rezervi yüzlerce kişiye iş kapısı olacak

"ALTIN REZERVİ İÇİN KURULACAK TESİS BİZİM İÇİN BİR İŞ KAPISI OLACAK"

2005 yılından beri bu bölgede altın arama çalışmalarının yapıldığını kaydeden Mollakara köyü sakinlerinde Aslan Çiftçi, "Bu bölgede bilindiği üzere iş imkanları pek yok. Altın rezervi için kurulacak tesis bizim için bir iş kapısı olacak. Bizler burada çalışacağız. Bu durum bizi çok sevindirdi. 2005 yılından beri bu bölgede bir sondaj çalışması var. Bulunan rezerv çok büyük sanırım. TMSF Başkanımız büyük bir rezerv olduğunu açıkladı. Böyle bir durum karşısında bizim de iş bulma imkanımız olacak. Bu rezervin ilimize, ilçemize, köyümüze illaki çok büyük katkısı olacak. Bu sayede 400-500 kişi burada çalışabilecek." dedi.

Ağrı'nın Mollakara köyünde bulunan altın rezervi yüzlerce kişiye iş kapısı olacak

"BİZLER BU MADENDE ÇALIŞARAK GEÇİMİMİZİ SAĞLAYABİLİRİZ"

Köylerinde altın rezervinin bulunmasına çok sevindiklerini dile getiren köy sakinlerinden Selami Polat, daha önce çalışmak için başka illere gittiklerini ve bu yüzden ailelerinden uzak kaldıklarını ifade etti. Bulunan altın rezervi için kurulacak tesisle birlikte kendileri için de iş imkanı doğacağını belirten Polat, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

"Burada altın madeni rezervinin bulunduğunu duyunca çok sevindik. Ailemiz ve köylümüz çok sevindi. Biz daha önce Batı illerine çalışmaya gidiyorduk. 3-5 ay gelemiyorduk. Ailemizden uzak kalıyorduk. Şu anda bu rezervin köyümüzde bulunmasına çok sevindik. Burada bizler için iş imkanı doğdu. Doğacak iş imkanıyla birlikte artık çalışmak için başka illere gitmemize gerek kalmayacak. Bizler bu madende çalışarak geçimimizi sağlayabiliriz. Bulunan altın rezervi hem bölge halkı için hem de ülkemiz için büyük bir nimettir. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Diyadin Ağrı Haberler

500

Yorumlar (43)

AHMET:

GAZ BULDUK ALTIN BULDUK YALANLARINI GEÇİN . BELAMIZI BULDUK DOLAR 9 TL YE DOĞRU GİDİYOR. UÇUYORUZ UÇUYORUZ ZENGİNLİKTEN

30
12
yanıtYanıtla
ahmede cevap:

dolar 15 lirada olsa devletimiz güçlüdür ve arkasındayız sizin gibi dışa güdümlü avrupa sevicilerden değiliz yemiyorsa başka ülkeye haddde bakiimmm

9
17
yanıtYanıtla
mmt:

oylar düştükçe madenlerin bulunması. doğalgazların bulunması güzel ülkeme tam gaz veriyor. zamlarda çaktırmadan geliyor.

17
9
yanıtYanıtla
):

türkiye hırsızlık örgütü var kanadalı şirkete ve oradan isviçre bankalarına gider

19
2
yanıtYanıtla
Memo:

Yüzlercesi de siyanurden ölecek.iyi kalkinmalar.

16
4
yanıtYanıtla
TEMEL:

Benim evin duvarinda midye var. Kalkinirmiyiz acaba.

17
1
yanıtYanıtla
pöff:

SALYANGOZDUR O TEMEL. . .

yanıt7
yanıt0
BİLEN VAR MI?:

Son günlerde gaz, petrol, altın, Allah, Peygamber, Kur''an sözleri çok geçer oldu. Ufukta seçim var galiba

12
5
yanıtYanıtla
Gülünç:

Vayyy biyinsiz vuaaayyyy

yanıt1
yanıt8
MUSTAFA:

Altın bulundu diye haber yapıyorsunuz okuyan da zannediyor ki avuç avuç toplayacağız Altın oranının kaç olduğu yok. Bir ton topraktan kaç gram altın elde edeceğiz, bu altın hangi metotla nasıl çıkarılacak?Çevreye etki ne? Bunların cevabı yok altın bulundu. Altın madenini çıkaran şirketler altın çıkardıkları bölgenin altın ayrıştırmada kullandıkları altın çıkardıkları bölgenin kimyasallarla toprağını suyunu zehirliyorlar onlar altın sahibi oluyor biz hastalık.

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title