Haberler

Ağrılı çocuklar, Çilek Şenliği ile doyasıyla eğlendi

Güncelleme:

Ağrılı çocuklar, Çilek Şenliği ile doyasıyla eğlendi Hal Hatır Derneği, Ağrı'nın ücra köylerinde bulunan çocuklar için "Çilek Şenliği" düzenledi.

Ağrılı çocuklar, Çilek Şenliği ile doyasıyla eğlendi

AĞRI - Hal Hatır Derneği, Ağrı'nın ücra köylerinde bulunan çocuklar için "Çilek Şenliği" düzenledi.

İstanbul'da bir grup kadın ve gencin bir araya gelerek kurduğu Hal Hatır Derneği, köy okulunda okuyan öğrencileri mutlu etmek amacıyla 3 yıl önce Ağrı'daki çocuklara pasta göndermeye başladı. Kendilerine gönderilen pastaların üzerindeki çileklerin daha fazla olması için talepte bulunan çocukların bu isteğini dikkate alan dernek, Ağrı gönüllüleri ile birlikte "Çilek Şenliği" düzenlemeye karar verdi. Bu kapsamda Ağrı'nın Hamur ilçesinde bulunan Buzhane köyüne doğru çıkan gönüllüler kasalar dolusu çileklerle çocuklara ulaştı. Çocuklarla beraber pasta yapıp çileklerle süsleyen gönüllüler, çeşitli hediyeler vererek çocukların yüzünü güldürdü.

Hal Hatır Derneği Ağrı Koordinatörü Öznur Bakır, yaklaşık 3 yıl önce başladıkları serüvenle çocukların yüzünde tebessüm olduklarını belirterek, "Bundan üç yıl önce yolumuz Hal Hatır Hanımlar İstanbul Gençlik Koordinatörü Sevgi Şeker Gümüş ile çakıştı. Ardından Ağrı'ya yardımlar gelmeye başladı. Yaklaşık 3 yıl önce başladığımız serüvende maddi durumu olmayan çocuklarımıza pastalar götürmeye başladık. Pastaların üzerindeki çileklerin az olmasından dolayı çocuklar her defasında çileklerin daha fazlası olması için taleplerde bulundu. Bizler de bugün Ağrı'nın köyleri başta olmak üzere tüm Türkiye'de böyle bir şenlik düzenlemeye karar verdik. İlk durağımız Ağrı'ya 12 kilometre uzaklıkta olan Buzhane köyü oldu. Geldik öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik, oyunlar oynadık. Onlarla beraber pasta yaptık. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title