Haberler

Ağrı'da Yüzde 30 Hibeli Düve Alım Desteği Başvuruları Sonuçlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştirici bölgesi olarak belirlenen Ağrı’da yüzde 30 hibeli düve alım desteği kapsamında 11 besiciye 755 damızlık hayvan verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştirici bölgesi olarak belirlenen Ağrı'da yüzde 30 hibeli düve alım desteği kapsamında 11 besiciye 755 damızlık hayvan verilecek.

Ağrı ilinin de yer aldığı hibe programını değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Engin, Ağrı'da 2018 yılına ait düve alımı desteklemesinin ilk başvurularının 8 Mayıs tarihinde başlayıp 6 Haziran'da bittiğini hatırlattı. Kent genelinde 11 yetiştiricinin başvuruda bulunduğuna değinen Engin, "Başvuru yapan yetiştiricilerimizin tamamının başvurusu onaylanmıştır. Bu destekleme kalemiyle Ağrıda toplamda 755 damızlık hayvan girdisi sağlanmış olacaktır. Uygulama rehberinde belirtilen Etçi Irklara başvuran yetiştiricilerimiz aracılığıyla simental başta olmak üzere verim kabiliyeti yüksek olan angus, hereford, limuzin, şarole, belçika mavisi ırklarının şehrimiz hayvancılığına katılmaları, bölge hayvancılığına katma değer sağlayarak daha önce yapılan geleneksel hayvancılığın seyrini yüksek kabiliyetli ırklara eğilim yönünde değiştireceğine inanmaktayız. Yetiştiricilerimizden 2018 yılına ait destekleme başvurularını kaçıranlar üzülmesinler, Bakanlığımızın 2019 yılında benzer şekilde başvuru alacağını öngörmekteyiz. Çiftçilerimizin alacakları hayvanlarının hayırlı ve uğurlu olması temenni ediyorum" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ağrı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title