Haberler

Ağar: Bütün Densiz Beyanatlar Husumete Yol Açar

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP'nin Seçim Anketlerinde DYP'yi Barajın Altında Gibi Gösterdiğini, Ancak Partisinin Birinci Olduğunu Söyledi. Ağar, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'nun, 'Kuzey Irak'a Yapılan Bir Saldırıyı Diyarbakır'a Yapılmış Sayarız' Sözlerini de Değerlendiren Ağar, 'Türkiye Husumetleri Değil, Kardeşlikleri Geliştirecektir.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP'nin seçim anketlerinde DYP'yi barajın altında gibi gösterdiğini, ancak partisinin birinci olduğunu söyledi. Ağar, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'nun, ''Kuzey Irak'a yapılan bir saldırıyı Diyarbakır'a yapılmış sayarız'' sözlerini de değerlendiren Ağar, ''Türkiye husumetleri değil, kardeşlikleri geliştirecektir. Bütün densiz beyanatlar husumete yol açar'' diye konuştu.

Denizlili üreticilerle buluşarak, partisinin ekonomik programını açıklayacak olan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün gece yolu üzerindeki Afyonkarahisar'da konakladı. Bu sabah gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, AKP'nin seçim anketlerinde DYP'yi barajın altında gösterdiğini iddia ederek, birinci parti olduklarını söyledi. Bundan böyle ekonomiye odaklanacaklarını belirten DYP Genel Başkanı Ağar, ''Ekonomi dışında bir gündemimiz olmayacaktır. Türkiye, hükümetin, milletin büyük problemlerini gözden kaçırdığı bir ülke olmayacaktır. Hükümetin suni gündem yaratmaya yönetmelik çabalarını ibretle izlenmektedir. Türkiye temel tercihlerinden uzağa itilmektedir. Bunları başaramayacağı belli olan bir hükümet seçime kadar durumu idare etme hevesindedir'' dedi. Sağda birlik konusunda kendilerine bir talep gelmediğini ama kapılarının açık olduğunu kaydeden Ağar, ''Sağda birlik için kim çaba gösteriyor onu bilemiyorum da biz 4.5 yıldan beri Türkiye'de, söylemlerimizle, duruşumuzla, adım adım gezdiğimiz Anadolu ve Trakya topraklarında bu bütünlüğü millet nezninde sağlıyoruz. Birileri oturuyorlar lüks otellerde, restoranlarda siyasette birlik projeleri yapıyor'' diye konuştu. Merkez sağın en büyük partisinin DYP olduğunu söyleyen Ağar, ''Kimseyi rencide etmeden, kapıları açık, önü açık yola devam etmektedir. Birleşmeyi bütünleşmeyi sağlayacak millettir'' dedi.

'DENSİZ BEYANAT'

DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'nun, ''Kuzey Irak'a yapılan bir saldırıyı Diyarbakır'a yapılmış sayarız'' sözleriyle ilgili olarak gerekli yasal işlemlerin yerine getirileceğini kaydeden Ağar, şöyle devam etti:

''Bir adamın lafını kim ciddiye almış ki? O lafla ne olacak. Türkiye'de onu ciddiye alan kimse var mı? Nihayetinde böyle bir söz etmişse onun yasal karşılığı vardır. Yasal karşılığı da yapılır. Siyaset üniter devlet esası, bölünmez birliktelik temelinde, mevcut Anayasa'ya sadakat temelinde yapılmalıdır. Türkiye husumetleri değil, kardeşlikleri geliştirecektir. Bütün densiz beyanatlar husumete yol açar. Yanlışlığı ortadadır. Bizim algıladığımız siyaset, husumeti, düşmanlığı körükleyen bir iş değildir. Onu yapanlar yanlış yapar. Birilerinin sözcüsü olamazsınız. Önce bu toprakların menfaatini düşünmeden bu topraklarda siyaset yapanlar millet tarafından karşılık göremez.''

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title