Haberler

Afrika'da Yeni Bir Dinozor Türü Keşfedildi

Güncelleme:

Mısır'da yapılan yeni bir araştırma kapsamında 66 ile 100 milyon yıl önce kıtada var olan dinozorlara ait fosiller ortaya çıkarıldı

Mısır'ın bir çölünde bulunan yeni bir dinozor türü, Afrika'nın dinozor tarihe ışık tutuyor. Bilim insanları yaklaşık 80 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosillerin "inanılmaz bir keşif" olduğunu söyledi.

OTOBÜS UZUNLUĞUNDA

Mısır'da yer alan Mansoura Üniversitesindeki bilim insanlarının yürüttüğü araştırma kapsamında keşfedilen yeni dinozor türüne "Mansourasaurus shahinae" ismi verilirken, fosilleri ortaya çıkarılan devasa otçul dinozorların bir okul otobüsü uzunluğunda ve ortalama bir fil ağırlığında olduğu söylendi.

Mansoura Üniversitesi'nden araştırma lideri Doktor Hesham Sallam gelecek yıllar içerisinde keşif hızının artacağını söylerken, "Öğrencilerimin ortaya çıkardığı her kemik, dev dinozorun türünü anlamamız için oldukça önemli ve heyecan vericiydi" dedi.

"AĞZIM AÇIK KALDI"

Bu keşfe kadar Afrika'daki dinozor evriminin seyri son 30 milyon yıldır gizemini korurken, ABD'de yer alan Carnegie Doğal Tarih Müzesinden Dr. Matt Lamanna, yeni fosillerin fotoğraflarını ilk gördüğünde "ağzının açık kaldığını" söyledi. Lamanna, "Biz paleontogların Afrika'daki Dinozor Çağı'nın sona ermesinden beri aradığı çok iyi korunmuş bu dinozor iskeleti, tam olarak bir Kutsal Kase görevini görüyor" dedi.

Nature Ecology ve Evolution dergisinde yayınlanan araştırmada yer alan bilim insanlarından Dr. Eric Gorsack, " Afrika, Dinozorlar Çağı'nın sonunda karada yaşayan hayvanların keşfi açısından dev bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyordu fakat Mansourasaurus, Afrika'nın fosil kayıtları ve paleobiyolojisi ile ilgili uzun süredir var olan soruları cevaplamamıza yardımcı oluyor" dedi.

AFRİKA İLE AVRUPA ARASINDA GEZİYORLARMIŞ

Araştırmacılar, kemiklerin anatomik özelliklerini analiz ederek, Mansourasaurus'un Afrika ya da Güney Amerika'da bulunanlara kıyasla Avrupa ve Asya'daki dinozorlarla daha yakın olduğunu ve böylece bazı dinozorların Afrika ve Avrupa arasında hareket edebildiklerini ortaya çıkardı. Lamanna, "Bu keşif Afrika'nın başka hiçbir yerde yaşamayan dinozorların kayıp dünyası olmadığını gösteriyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komik - İlginç Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

selsu:

YALAN DOLAN, KESİN CHP LİDİR BUNLAR

0
9
yanıtYanıtla
çomar avcısı:

çomarrr

yanıt2
yanıt0
PATATESCİ RIZA:

Arkadaş yaw, 66 milyon yıl öncesinde neden bu canlılar böyle vahşi, terör gönrünümlü, bir tane sevimli hayvan yok. günümüz okyanus diplerindekilerde böyle vahşi, korkunç balıklar. . .

7
0
yanıtYanıtla
ali:

tamam

yanıt0
yanıt0
Fatih:

80 milyon yılmış heralde bunlar sıfırları fazla sayıyorlar insanligin ömrü 7000 yıl tamam dunya insandan öncede vardi ama 7000 yil niree 80 milyon yil niree :))

0
6
yanıtYanıtla
AYIKTIN MI?:

Üzerinde yaşadığımız dünyanın yaşı 4, 5 milyar yıl olarak tahmin ediliyor. 80 milyon yil niree 4, 5 milyar yıl niree değil mi?

yanıt1
yanıt0
pehh:

aklınız yok fikriniz var. . . makarnayı kes, bedava makarna körlük yapar

1
4
yanıtYanıtla
Tunç:

Ya yutmayın hemen 80 milyon yılmış herhalde bu profun atası seceresine baksakmı acaba şimdi bintürlü yalan dolanla süslicekler öncelikle bi kendi neslimizin tarihine bakalım

1
3
yanıtYanıtla
vagon necmi:

Böyle dinozor haberlerine arada sırada ihtiyaç duyuyoruz.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title