Haberler

Afad Başkanı Oktay, Türkmen Ailesiyle İftar Yaptı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Ankara’da yaşayan bir Türkmen ailesiyle iftarda bir araya geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Ankara'da yaşayan bir Türkmen ailesiyle iftarda bir araya geldi. Türkmen Mezit Muhammet Ali Aziz'in davetini geri çevirmeyen Oktay, 21 kişilik ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

AFAD Başkanı Oktay, iftar yemeğinde Ankara'da yaşan bir Türkmen ailesinin evine konuk oldu. Aziz ailesinin hazırladığı yer sofrasına oturan Oktay, 21 kişilik Türkmen ailesiyle iftarını açtı. 19 çocuğun yaşadığı evde, AFAD Başkanı Fuat Oktay'a ilgi büyük oldu.

"AFAD OLARAK TÜRKMEN AİLELERİNİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

AFAD Başkanı Oktay, Aziz ailesinin davetinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hem mutluyuz, kardeşlerimizle iftar yapıyoruz, aynı zamanda da tabi üzüntülüyüz. Arzu ederdik ki; bu kardeşlerimiz çocuklarıyla birlikte, Telafer'de, kendi evinde, kendi yurdunda, kendi yuvasında iftar yapsın. Ne yazık ki olmadı. Bölge sıkıntılı biliyorsunuz. Biz de Türkiye olarak, AFAD olarak elimizden geldiği kadar birlikte olmaya çalışıyoruz, yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Yalnız olmadıklarını söylemek için buradayız. Bir ailemizde beraberiz ama aslında tüm aileleri temsilen bu ailemizle birlikte iftarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak'taki Türkmenler hakkında da konuşan Oktay, şunları kaydetti:

"Irak'taki kardeşlerimize bizim vermek istediğimiz mesaj; kendi yurtlarında, yuvalarında kalıyor olmaları bizim en büyük arzumuz. Türkiye olarak, ilk günden itibaren sıkıntılı olanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnşallah bir an önce bu problemler biter, bütün sıkıntılar geride kalır; bütün arzumuz bu. İnşallah bu çocuklarımız yuvalarına dönerler, oradaki akrabalarıyla beraber olurlar."

2 eşi,17 çocuğu ve 2 torunu olan Mezit Muhammet Ali Aziz, AFAD Başkanı Oktay'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, "Sağ olsun bugün AFAD Başkanı Fuat Bey evimize şeref verdi. Türkiye 'den çok memnunuz. Fuat Bey'e ve devamlı bize sahip çıkan yetkililere teşekkür ederim. AFAD sadece bize değil Kuzey Irak'taki Türkmenlere de yardımcı oluyor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title