Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu eski kamu denetçisinin yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu eski kamu denetçisinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen kamu denetçisi Abdulsamet K. katıldı. Avukatı bulunmayan sanığa barodan avukat tayin edildi.

İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğunu ve Ankara Cebeci'de FETÖ evinde kaldığını belirtti. Abdulsamet K'nın örgütün organik ve hiyerarşik yapısı içinde bulunduğunu ifade eden iddia makamı, sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.

Abdulsamet K. ise savunmasında, lisede örgütün dershanesine gittiğini, yurt bulamadığı için de yapının evlerinde kaldığını söyledi.

Memur olduktan sonra yurttan ayrıldığını ifade eden sanık, kullandığı hattın ağabeyinin üzerine kayıtlı olduğunu, programın çıktığı belirtilen diğer 3 hattı ise kendisinin alıp arkadaşlarına verdiğini söyledi.

Abdulsamet K, "Bu 3 hattı arkadaşlarım kullanmıştır. Bunlarla ilgili suçlamayı kabul etmiyorum. Ağabeyimin adına kayıtlı olan benim kullandığım hatla ilgili içeriklerin çıkartılması gerek, o zaman içeriklere göre suç olup olmadığına bakmak lazım." diye konuştu.

Sanık, daha sonra esas hakkındaki savunmasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, eski kamu denetçisi Abdulsamet K'nın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title