Haberler

Adana: Adaso Rotayı İran'a Çevirdi

Adana Sanayi Odası (Adaso) Başkanı Ümit Özgümüş, Komşu Ülkelere Yapılan Ziyaretlerin Çok Olumlu Sonuçlar Verdiğini Söyleyerek, Yeni Hedeflerinin İran Olduğunu İfade Etti.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş, komşu ülkelere yapılan ziyaretlerin çok olumlu sonuçlar verdiğini söyleyerek, yeni hedeflerinin İran olduğunu ifade etti.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, üyelerine yönelik yeni pazar arayışı çalışmalarına İran'ı da eklediklerini söyledi. Komşu ülkelerle ekonomik ilişkileri geliştirme amaçlı girişimlerden olumlu sonuçlar almaya başladıklarına dikkat çeken Özgümüş, "Yunanistan'a 3 yıl önce düzenlenen iş heyeti ziyaretinden sonra, bu ülkeye Adana'nın ihracatı 4 kat arttı. Kasım ayı başında işadamlarımızla İran'a gidiyoruz. Başkent Tahran ve Tebriz'i kapsayan iş seyahatimizde sektörel bazda iş görüşmeleri yapma, pazarı daha yakından tanıma ve ortak yatırım olanaklarını araştırma imkanı bulacağız. Bu ülkenin satın aldığı birçok sanayi ürünü Adana'da üretiliyor. İthalatı 50 milyar dolara yaklaşan İran'a Adana'nın satabileceği ürün çeşidi çok fazla. Bu pazarı iyi değerlendirmek için kolları sıvadık'' dedi.

Yapacakları 4 günlük ziyaretin Adana-İran ekonomik ilişkilerine ivme kazandıracağına inandığını vurgulayan Özgümüş, "Makine ve yedek parçadan mobilyaya, gıdadan plastik ürünlere onlarca sektör için İran, bölgemize yakınlık avantajı da dahil farklı fırsatlar içeriyor. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. İş seyahatimize katılmak isteyen işadamlarımız ADASO'ya başvurabilirler''diye konuştu.

İran'ın 80 milyona yaklaşan nüfusu, 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmi ve dünya petrol rezervlerinin yüzde 10'una sahip olma potansiyeli ile büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Ümit Özgümüş, şöyle devam etti:

"Adana'da üretilen birçok ürünü ithal eden İran, bölgemize yakınlık avantajı ile en önemli pazarlar arasında değerlendiriliyor. Son yılarda hızla artan ve bugün 4.5 milyar dolar seviyesine ulaşan İran'la dış ticaretimizin 2010 yılında 10 milyar dolara çıkması hedefleniyor. Makine ve yedek parçadan gıdaya, tekstilden plastik ürünlerine kadar onlarca sektörde ürün satın alan İran'a ülkemiz 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıyor. Gerçekleştireceğimiz iş gezisi ile bu ülkeye Adana'dan yapılan ihracat oranımızı çok yukarılarına taşımayı amaçlıyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title