Haberler

AB Genişleme Stratejisi Belgesi: Türkiye Reformlarına Hız Vermeli

Avrupa Komisyonu'nca Aday Ülkelerine İlişkin 2007 İlerleme Raporları ile Birlikte Yayınlanan Genişleme Stratejisi Belgesinde Türkiye'nin Reformlarını Hızlandırması İsteniyor.in Reformlarını Hızlandırması İsteniyor.

Avrupa Komisyonunca aday ülkelerine ilişkin 2007 İlerleme Raporları ile birlikte yayınlanan Genişleme Stratejisi Belgesi'nde Türkiye'nin reformlarını hızlandırması isteniyor.

Türkiye'nin büyük değişim geçirdiğinin ifade edildiği belgede sivil inisiyatiflerin artırılması ve demokratik özgürlük alanında ilerleme kaydedilmesi isteniyor.

Belgede, ifade özgürlüğünden ayrı olarak, din özgürlüğü, kadın hakları, azınlık hakları ve sendikal hakların güçlendirilmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiği üzerinde duruluyor. Belgede ayrıca "Ceza Kanunu'nun 301. maddesinin kaldırılması veya değiştirilmesi ve bir bütün olarak söz konusu kanunun Avrupa standartlarına getirilmesiyle, gecikmeksizin garanti altına alınması gerekli" ifadesi yer alıyor.

Ordu üzerinde sivil demokratik kontrolün sağlanmasının gerekliliği üzerinde durulan belgede, Türkiye'nin Güneydoğu'daki ciddi ekonomik ve sosyal sorunları ele alması, Kürtlerin hak ve özgürlüklerden tam yararlanmasının sağlanması isteniyor.

- TÜRKİYE LİMANLARINI RUMLARA AÇMALI -

2001'deki ekonomik krizden sonra makro ekonomik politikalar ve yapısal reformlarla uzun dönemli istikrarın kaydedilmeye başlandığının belirtildiği belgede AB'nin Türkiye'den Ankara Anlaşması Ek Protokolü'nün tam olarak uygulanması talep edilerek Türkiye'nin limanlarını Rumlara açması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Belgede, uluslararası toplumun Türkiye'nin terörle mücadelesinde yanında olması gerekliliği vurgulanıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title