Haberler

​Tarımsal İhracatta Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı, Teknolojide Yatıyor

Güncelleme:

Bu yıl 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Antalya Expo Center'da yapılacak olan Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı'nın ana temasının 'Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması' olarak belirlendiğine dikkat çekti.

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, "BAİB Üyelerimiz, yerel ve uluslararası firmalar, en son teknolojik gelişmelerden yararlanarak geliştirdikleri ürün ve hizmetleri Growtech'de sergileyecekler ve tanıtacaklar. İnanıyorum ki 30 ülkeden 800 firma ve 85 ülkeden 85 bin ziyaretçi katılımı ile Growtech Eurasia Fuarı, ülkemizde tarım sektöründe sürdürülebilir bir büyüme yaratılmasına önemli katkı sağlayacak. BAİB olarak Growtech evsahipliğinde düzenlemekte olduğumuz Alım Heyeti Programı da sektörümüze önemli fırsatlar sunacak. Tarım ve gıda, mal grupları içinde en fazla kısıtlamaya maruz kalan sektörlerden biri durumunda olsa da, son 40 yılda tarım dış ticareti küresel bazda 25 kat artış göstermiştir. Atılacak doğru adımlarla, ülkemizin tarım- gıda ihracatını 2023 hedeflerimize ulaştırmak için durmadan çalışıyoruz" dedi.

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı: "Türkiye tarımda kendine yeni pazarlar bulmayı hep başaracak: İtalya, Belçika, Katar ve Dubai'ye bu yıl ilk defa domates ihraç ettik"…

Bir taraftan verimi artırma çabalarını devam ettirirken, diğer yandan gıda güvenliği hususunda çok daha etkin bir stratejiye ihtiyaç duyulmakta olduğunu ifade eden BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, "Biliyoruz ki, gıda güvenilirliği ve tarımsal sağlık standartları özellikle bizim de arasında bulunduğumuz gelişmekte olan ülkelerin ihracatlarına ket vurabilir. Yaşanabilecek çeşitli sorunlar, bizi ithalat yasaklarıyla karşı karşıya bırakabilir. O nedenle, küresel arenada rekabet edebilmek için, kendi standartlarımızı dünyanın talep ettiği seviyeye çıkarmak durumundayız. Bu yıl 1 Ocak'tan- 5 Kasım tarihine kadar olan süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre Antalya'dan domates ihracatı yüzde 26 oranında artış gösterdi. Yoğun temaslarımız ile Almanya, İsveç, Birleşik Krallık, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Arnavutluk, Letonya gibi pek çok ülkeye rekor düzeyde artışla ihracat gerçekleştirdik. Geçen yıl aynı dönemde 73 milyon dolarlık domates ihraç edilirken, bu yıl aynı dönemde 92 milyon dolarlık rakama ulaşıldı. Domates ihracatında bu yıl lider ülke Beyaz Rusya oldu. Romanya ve Bulgaristan da ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. İtalya, Belçika, Katar ve Dubai'ye ise bu yıl ilk defa domates ihraç ettik." dedi.

Growtech Marka Direktörü Engin Er: Growtech Antalya Tarım Fuarı'nda bu sene 'Tarım Sohbetleri'nin ilkini gerçekleştireceğiz"…

Growtech Marka Direktörü Engin Er ise Growtech Eurasia 17. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı'nın tarım sektörünü hem ticari hem de bilgi paylaşımı alanında buluşturan ortak bir platform olduğunu ifade etti ve bu kapsamda, Growtech'de ilk defa ''Tohumculuk Sektöründe Yeni Yaklaşımlar'' ve "Tarım Teknolojilerinin Bugünü ve Geleceği" başlıklı Growtech Tarım Sohbetleri gerçekleştireceklerini söyledi. Engin Er, fuarın ikinci günü 30 Kasım'da 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacak Growtech Tarım Sohbetleri'ne Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yılmaz, Fidan Üreticileri Birliği (FÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tanrıver, Sera Konstrüksiyon, Donanım ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (SERKONDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aytekin, Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz, Fide Üreticileri Birliği (FİDEBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Tevs, Doktar Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Tanzer Bilgen, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Topakçı gibi sektörden önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacaklarını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Antalya Belçika İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title