Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhane Valisi Mayda: "Dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluk, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, dünyadaki ve Türkiye'deki birçok olumsuzluğun, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklandığını belirtti.

Mayda, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınların, aile içindeki ve toplum yaşamındaki yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilerek, çözüm üretilmesi ve gerekli toplum bilincinin oluşturulması amacıyla 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak kutlandığını ifade etti.

Bütün insan hakları belgelerinde insanların onur ve haklarından söz ederken insanların eşit ve özgür doğdukları, her insanın temel hak ve özgürlüklere hiçbir ayrım gözetmeksizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve ayrımcılık kabul edilmeden ulaşması gerektiğini vurgulayan Mayda, şöyle devam etti:

"Bizim 21. yüzyılda hala kadınlara ait sorunları tartışıyor olmamız, dünyanın bu hızlı ilerleyişi karsısında son derece manidardır. Bugün, dünyadaki ve ülkemizdeki birçok olumsuzluk, kadının sosyal hayattaki gerçek yerini alamamasından kaynaklanmaktadır. Dünyayı bu olumsuzluklardan ve çıkmazlardan ancak kadının anne sevgisi ve ince duygusu kurtarabilir. Çünkü çocuklarımızı geleceğe, kadınlarımız ve anneler hazırlamaktadır."

Gümüşhane'de geçen yıl Kadın Konukevi Müdürlüğü açıldığını ve halen aktif şekilde hizmet verdiğini belirten Vali Mayda, şunları kaydetti:

"Bu merkez kadına yönelik şiddetin her türüne izin verilmemesini kendisine şiar edinmiştir. İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımız tarafından şiddet gören, barınma sorunu yaşayan, danışmanlığa ihtiyaç duyan kadınlarımıza yönelik hizmetlerimiz artarak devam etmektedir. Sosyal-ekonomik yoksunluk içinde olan kadınlarımıza, çocuklarına daha iyi bakabilmeleri için sosyal-ekonomik destek programı çerçevesinde ekonomik yardımlar yapılmaktadır. Alo 183 hattı ile sorun yaşayan kadınlarımıza danışma hizmeti verilmektedir. Toplumların yapısını güçlendirip şekillendirerek aile birliğinin en önemli unsuru olan, özverinin ve sevginin kaynağı kadınlarımıza sorunlarının çözüldüğü, sağlıklı bir yaşam diler, kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlarım." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title