Haberler

8 Bin Angus Satıldı

Et Balık Kurumu Türkgeldi Çiftliği'nde Satışa Sunulan 'angus' Cinsi Kurbanlıklardan 8 Bini Satıldı.

Uruguay'dan ithal edilen ve Kurban Bayramı için Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'ndeki Et Balık Kurumu Türkgeldi Çiftliği'nde satışa sunulan 'Angus' cinsi kurbanlıklardan 8 bini satıldı. Pazarda bekletilen yaklaşık 4 bin Angus satılmayı beklerken, ezilen 10 Angus da telef oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın izni ile Et ve Balık Kurumu'nun yurtdışından ithal ettiği 'Angus' cinsi kurbanlık hayvanları kurumun Trakya'daki tek çiftliği olan Lüleburgaz'ın Türkgeldi Çiftliği'nde satışa sunulmuştu. Yetersiz personel ve tek kantar nedeniyle 3 gün boyunca çileye dönen satışlar bayramın ilk gününde hafifledi.

Angusların kilosunu 8.5 TL'den 8 TL'ye indiren Et Balık Kurumu son bir hafta içerisinde yaklaşık 8 bin Angus'un satışını yaparken, 4 bin Angus ise satış için çiftlikteki pazar alanında bekletiliyor. Ezilerek telef olan 10 hayvan da görevlilerce pazardan çıkarıldı ve çiftlik yakınlarında toprağa gömüldü. Satışların bayram süresince devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title