Haberler

Murat 124'ünü lüks araçla takas etmedi, torununa miras bırakacak

Güncelleme:

Bir dönemin en çok bilinen otomobil markası Murat 124, meraklıları için çok değerli oldu. Burdur'da Eski Sanayi Sitesi'nde oto yıkamacılık yapan Turan Hayta (62), 4 yıl önce 5 bin liraya satın aldığı ve 30 bin lira masraf yaparak yenilediği 1976 model Murat 124'le yakından ilgileniyor. Meraklılarının satın almak için kendisine yeni otomobil parası teklif ettiklerini söyleyen Hayta, "Bu benim özel merakım. Torunuma bırakacağım en güzel hediyem Murat 124 olacak" dedi.

Murat 124'ünü lüks araçla takas etmedi, torununa miras bırakacak

"BMW'YE MURAT 124'Ü DEĞİŞMEM"

Gençliğinde Murat 124 ile taksicilik yaptığını anlatan Hayta, "Benim zevkim de bu arabanın bakımını yapıp kullanmak. Bu haliyle görenler, otomobilini takas etmek için 100 bin lira değerinde BMW marka bir otomobil teklif ettiler. Fakat 150 bin lira da verseler yine satmam. Murat 124'ün bende ayrı bir yeri ve anısı var. Arabamı haftanın bir günü garajdan çıkarıyorum ve iş yerine getiriyorum. Pazar günleri dışarıya çıkarır keyifle sürerim" dedi.

Murat 124'ünü lüks araçla takas etmedi, torununa miras bırakacak

"FREN SİSTEMİ ÇOK GÜÇLÜ"

Araçla ilgili detayları anlatan Hayta, şöyle devam etti: "Bu arabaya, orijinal haliyle bineceksiniz. Benzinliyse benzinli bineceksin. Özellikle Murat 124'lerdeki fren sistemi günümüzün arabalarında yok. Bunlar 1971'de çıktı, 4 tekerde disk frenlidir. Arka frenleri kampanalıdır. Frene dokunduğundan aynı anda dördü birden tutar. Binmekten keyif aldığım Murat 124'ü benden sonra da adımı taşıyan torunum Turan'a bırakacağım. Bana söz verdi. O da gözü gibi bakacak".

İşte Turan Hayta'nın torununa miras bırakacağı o araç;

Murat 124'ünü lüks araçla takas etmedi, torununa miras bırakacak

Murat 124'ünü lüks araçla takas etmedi, torununa miras bırakacak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (23)

OZAN TÜRKOĞLU:

SENİN TORUN SENİ MEZARA KOYARA KOYMAZ İLK İŞİ O DEDİĞİN FİYAT DOĞRUYSA HEMEN SATAR KLİMALI BİR ARABA ALIR DAYI O İŞLER ESKİDENDİ HANİ BİR KLASİK MUSTANG BUİCK CHEVROLETT DEĞİL O HACİMURATTİ DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN BOŞ TENEKE

11
3
yanıtYanıtla
ERKAN:

150 BİN BİLE VERSELER VERMEM DEDİĞİNE GÖRE TEKLİF EDİLEN BMW DE PEK MATAH BİŞEY DEĞİLMİŞ ZATEN

9
1
yanıtYanıtla
Ayhan kurt:

Dayı bırak bu şark kurnazlığı ayaklarini

7
2
yanıtYanıtla
Erdal:

Bırakın bu işleri. Ağustos da zır orijinal Şahin i 21 e zor verdim. Yok BMW vermişler yok 150 ye vermemiş yok 30 bin e toplamış. Parçalarının hepsi 30 bin etmiyor o arabanın. Bari ufak atın...

6
2
yanıtYanıtla
Ali:

Bence arabayı satacakta, iyi bir fiyat için önce reklamını yapıyor

7
1
yanıtYanıtla
oığamğmyl:

bu tofaş ve fiatın arabaları en ufak kazada paramparça oluyor ama ne hikmetse bu ülkede bi şekilde prim yapıyor. şimdi bu araca 100 bin harcasanda ne olduğu belli. . her gün onlarca kazanın olduğu ülkemizde artık şu yakıt ve orjinal klasik ayağını bitirip insanlar sağlam arabaya binsin. . bu paralar bu arabalara yazıkkk. .

8
0
yanıtYanıtla
MRT:

4 TEKER DİSK ARKALAR KAMPANA NASIL OLUYOR O ZAMAN ARKALAR HEM DİSK HEM KAMPANA HELAL VALLA OTOMOTİV SEKTÖRÜNE YENİ BİR KAN GELDİ

8
0
yanıtYanıtla
Bilmiyorsan bilene sor:

Teknikten pek haberiniz yok heralde Arka firenleri disskli olan bazı arabalarda aynı zamanda diskin içi kampanalıdır elfreni için .

yanıt1
yanıt0
celal T:

hahahah sen onu külahıma anlat

8
0
yanıtYanıtla
Hüseyin okumuş Denizli:

Bu da bir tercih saygı duymak gerek

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title