Haberler

30. Kemaliye Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği Başladı

Erzincan'ın Kemaliye İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen "Kültür ve Doğu Sporları Şenliği" Başladı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kültür ve Doğu Sporları Şenliği" başladı.

Bu yıl 30.'su düzenlenen festivalin ilk günü etkinliklerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eski Devlet Bakanı Mehmet Yazar, Erzincan Valisi Ali Güngör, Elazığ Valisi Muammer Muşman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, eski Milletvekili Saffet Arıkan Bedük ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Şenliğe katılan Çek Cumhuriyeti Halk Dansları Topluluğu ve Gürcistan Halk Dansları Topluluğu ekiplerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Bakan Çiçek zaman zaman halk oyunları gösterilerine tempo tutarken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'da, cep telefonuyla yöresel dans gösterilerini sunan dansçıları görüntülemeye çalıştı. Gösterilerin ardından törene katılanlar ilçe merkezinde gezintiye çıktı. Doğal mimari yapısıyla büyük ilgi çeken ve Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Kemaliye'nin sokaklarında gezen Bakanlar ve diğer davetliler, ilçede dut ve cevizden yapılan yöresel bir tatlı olan "Lök"ün tadına baktılar.

Seyit Ali Mahallesi'nde Mani Yolu'nu da gezen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yol boyunca tabelalardaki manileri okudu.

Bakanlar ve davetliler ilçedeki gezintinin ardından Kaymakamlık binası yanındaki halı sahada düzenlenen açılış törenine katıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 5 buçuk yıllar iktidarları döneminde bölünmüş yollara devlet yollarına, il yollarına 20 katrilyon kaynak ayırdıklarını belirterek, "20 katrilyon, Türkiye'nin yıllık yatırım bütçesinin 2 katıdır. 5 buçuk yılda bu parayı ayırdık. İşte onun için her taraf bölünmüş yol. İstanbul'dan çıkıp Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a, gidinceye kadar 2 gidiş, 2 geliş bölünmüş yol varsa, işte bu kaynaklar ayrıldığı için vardır. Şimdi ise 'İpek Yolu' dediğimiz; Bolu Gerede'den ayrılan Amasya, Tokat ve Erzincan'ın üzerinden geçen yolu da aynı şekilde bölünmüş yol haline getiriyoruz. Amacımız Türkiye'yi kuzeyden güneye, doğudan batıya ulaşım koridorlarıyla donatmak. Böylece ülkemizin ticaretini, üretimini artırmak rekabet gücünü artırmaktır" dedi.

Bakan Yıldırım'ın ardından konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Kemaliye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, daha önceleri de davetli olduğu halde Kemaliye'ye gelemediğini ancak bu kez Kemaliyeli olan eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'u kıramadığını söyledi. Milli Takım karşılaşmasını Kemaliye'de izlediğini ve Milli Takım'ın galip geldiğini ifade ederek, Kemaliye'nin uğurluğu geldiğini belirtti.

Açılış töreninin ardından Bakanlar Cemil Çiçek ve Binali Yıldırım şenliğin öğleden sonraki bölümünde de çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

(İS-İRT-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title