Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Zafer Bayramı Tüm Yurt Genelinde Olduğu Gibi Nevşehir'de de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı.

Zafer Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Belediye Başkanı Hasan Ünver, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı; Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Buradaki programın ardından kutlamalar Türk Telekom binası önünde devam etti. Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın ve Belediye Başkanı Hasan Ünver, burada törenleri izleyen vatandaşların ve askerlerin Zafer Bayramı'nı kutladı.

Halk oyunları gösterisi, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile devam eden kutlamalarda daha sonra Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) Köpek Eğitim Bölüğü'nde eğitilen köpeklerin gösterisi sunuldu. Uzman eğiticiler tarafından arama-kurtarma, narkotik ve bomba arama alanlarında eğitilen Bafi, Naz ve Roket isimli köpeklerin gösterisi büyük alkış aldı. Tören alanına getirilen varillerin birinin içerisine saklanan bir çocuğu kolaylıkla bulan Bafi, küçük kutular içerisine

saklanan uyuşturucu maddesini koklayarak bulan ve usta eğiticisine yaptığı hareketle gösteren Naz ile yine çok sayıdaki kutular arasına saklanan patlayıcı maddeyi ustalıkla bulan Roket; jandarmanın olası doğal afet, asayiş ve terör olaylarına karşı her zaman hazır olduğunu gösterdi.

Törenler Jakem Atlı Birlikleri'nin ve askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

(MÖZ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title