Haberler

3.Tepecik Enfeksiyon Günleri Kuşadası'nda Başladı

İzmir Aile Hekimliği Derneği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen 3. Tepecik Enfeksiyon Günleri, Kuşadası'nda başladı.

Sağlık Bakanlığı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER), İzmir Aile Hekimliği Derneği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen 3. Tepecik Enfeksiyon Günleri, Kuşadası'nda başladı.

Adakule Otel'de gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, olası bir salgına anında müdahale edebilecek konumda olduklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı ve Salgın Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Ercan Bal da, İzmir'in sağlık alanında bir çok yönüyle ön plana çıktığını belirterek, 'İzmir'in bir çok sağlık alanında olduğu gibi bulaşıcı hastalıklar ile ilgili önemli güçlere sahip olduğunu biliyoruz. Enfeksiyonlarla mücadelede üç basamaklı hazırlıkları var. Üretilen bilimsel verilerin tabana, birinci basamağa yansıtılması için bu tür sempozyum ve çalışmalara ihtiyaç var' dedi.

Sempozyuma ev sahipliği yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Klinik Şefi Şükran Köse ise, 3. Tepecik Enfeksiyon Günleri'nin önemine dikkat çekti. Köse, 'Sempozyumumuzda toplumda sık görülen enfeksiyon hastalıklarını ve aile hekimliği uygulamalarında bu hastalıklarda klinik yaklaşımı inceleyeceğiz. Toplum kökenli enfeksiyonlardan solunum yolları ve üriner sistem enfeksiyonları, önemli bir halk sağlığı sorunu olan hepatitler, ayaktan hastalarda akılcı antibiyotik uygulamaları ve bağışıklama gibi konuları ele alacağız. Bulaşıcı hastalıklardan kimsenin ölmemesi, çok kıymetli varlıklarımız olan bebek ve çocuklarımızın kaybedilmemesi en önemli amaçlarımızdan biridir. Bu amaçla yaptığımız ve yapacağımız halk eğitimleri ve sempozyumlar ve bilimsel çalışmalar devam edecektir' konuştu.

10 Ekim'de sona erecek olan sempozyumda, toplumda sık görülen enfeksiyon hastalıkları ve aile hekimliği uygulamalarında bu hastalara klinik yaklaşımın irdelenmesi, toplum kökenli enfeksiyonlara klinik yaklaşım, sık görülen enfeksiyonlardan solunum yolu enfeksiyonları, üriner sistem enfeksiyonları ve gastroenteritler, önemli bir halk sağlığı problemi olan hepatitler, aile hekimliğinde jinekolojik enfeksiyonlar, ayaktan hasta akılcı antibiyotik uygulamaları ve bağışıklama gibi konular yer alacak.

(EO-İU-BEL-NÖZ) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title