Haberler

Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı! Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis talep edildi

Güncelleme:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından binlerce kişinin mağdur edildiği kripto para borsası Thodex'e ilişkin yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 120 sayfalık iddianamede Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 şüphelinin 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ikinci soruşturma sonucunda Thodex kripto para borsasıyla ilişkili olarak hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer ve diğer 21 şüpheli hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede suçlamalar arasında mal varlığı aklama, nitelikli dolandırıcılık ve örgüt kurma ve yönetme suçları yer alıyor.

120 SAYFALIK İDDİANAME DÜZENLENDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın binlerce kişinin mağdur edildiği kripto para borsası Thodex'e ilişkin yürüttüğü ikinci soruşturma tamamlandı. Faruk Fatih Özer'inde aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında 120 sayfalık iddianame düzenlendi.

Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı! Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis talep edildi

11 BİN 462 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer'inde aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından 11 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

94 MİLYONLUK VURGUN

Fatih Faruk Özer'le birlikte 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex'in veri tabanını mercek altına alarak sistem üzerinden yapılan her işlem incelendi. Hazırlanan rapora göre vurgunun miktarı 94 milyon TL olarak kaydedildi. Mağdurların parasının büyük kısmının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı da tespit edildi. Şüphelilerin yakınları üzerine bir altın şirketi kurduğu da belirlendi. Hiçbir faaliyeti olmayan bu şirket aracılığıyla da fiziki altın alındı. 572 kişinin müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianame gönderildiği mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından başlayacak.

Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı! Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis talep edildi

NE OLMUŞTU?

Kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında 31 Mart 2022 tarihinde hazırlanan iddianamede "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.7 Eylül 2023 tarihinde görülen karar duruşmasında ise sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'in, "nitelikli dolandırıcılık", "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Faruk Fatih Özer Kripto Para İstanbul Thodex Fatih Dolandırıcılık Hukuk 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

taner ipek:

11bin yıl 3 ayda biter

63
2
yanıtYanıtla
Zübeyir Arlıer:

ne yani şimdi 11 bin 190 yıl 6 ay sonra elini kolunu sallayarak gezecek mi?

56
3
yanıtYanıtla
Only:

Resmen komedi. 11 bin yıl hapis cezası. Bir insanın ömrü 80 veya 90 yıl. 11 bin yıl ne demek. İşte ne kadar saçma sapan yasaların olduğu göstergesi.

41
3
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

EN FAZLA YATARI 20 YIL

yanıt18
yanıt2
Yasemin Nalcı:

alnımız ak,başımız dik varsın 11 bin yıl ceza gelsin değil mi aslanım benim :))

18
0
yanıtYanıtla
Haydar :

Bu şahsın suçsuz olduğuna inanıyorum. Devlet şirket kurmasına ve faaliyetlerine izin vermiş. Daha büyük şirketlerin engellemek için yaptıkları şikayet neticesinde bir insanın hayatı değil ona inananların hayatında karardı. Tongaya düşürülen bir genç. Aynı işi yapan Şirketler hala faliyetleri sürüyor. Diğer şirketlerinde faaliyetlerini durdurun

8
1
yanıtYanıtla
Doğuş:

Devlet bu adama 11bin yıl cezaevinde nasıl bakar.

4
1
yanıtYanıtla
Emir Dalman:

Iki yildan sonra zaman su gibi akar, sayili gun cabuk gecer

3
0
yanıtYanıtla
TT:

Böyle komik ceza isteklerini artık aşalım. 11.000 yıl ne yahu... Ben olsam anlaşma yoluna giderdim... Kim var arkanda söyle şu kadar yıl az yat....Parayı getir, cezanı şu kadar daha azaltalım gibi...Bu şekilde sorun çözüme kavuşur...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title