Haberler

Yabancı uyruklu iki kişi tuzağa düşürdükleri esnafın 260 bin lirasını dolandırdı

Güncelleme:

Yabancı uyruklu iki kişi tuzağa düşürdükleri esnafın 260 bin lirasını dolandırdı Kendisini diplomat olarak tanıtan yabancı uyruklu iki kişi, ticaret vaadiyle kandırdığı mobilyacıyı siyaha boyadığı sahte dolarlarla dolandırdı.

Yabancı uyruklu iki kişi tuzağa düşürdükleri esnafın 260 bin lirasını dolandırdı

ANKARA - Kendisini diplomat olarak tanıtan yabancı uyruklu iki kişi, ticaret vaadiyle kandırdığı mobilyacıyı siyaha boyadığı sahte dolarlarla dolandırdı. Ülkesinden paraları ancak bu şekilde çıkarabildiği yalanını söyleyen şahısların yanında getirdiği cihaza ağına düşürdüğü esnaftan aldığı gerçek paraları koydukları, bu paraların dolarlarla etkileşime girerek normal haline döneceğini söyledikleri ve bu yöntemle 260 bin liralık dolandırıcılık yaptığı öğrenildi.

Ankara Altındağ'da mobilyacılık yapan E.C., mobilya fuarı için Ağustos ayında gittiği İstanbul'da kendisini diplomat olarak tanıtan Kamerun uyruklu iki kişiyle tanıştı. Tanıştığı kişilerle sahte ön mukavele imzaladığının farkında olmayan E.C., yabancı uyruklu şahıslarla ticaret anlaşması yapmak için bir müddet sonra mağazasında bir araya geldi. Kendisini diplomat olarak tanıtan şahıslar, üzerlerinde bulunan ve siyaha boyanmış bir miktar doların ülkelerinden ancak bu şekilde dışarıya çıkarabildiğini ve yanlarında bulunan cihaza koyacakları gerçek paralarla etkileşime girerek normal haline döneceğini belirterek E.C.'yi kandırdı. Tuzağa düştüğünü anlamayan E.C. dükkanının kasasından çıkardığı 200 TL'lik banknotlardan oluşan 260 bin lirayı yabancı uyruklu şahıslara teslim etti. Paraları cihaza koyduktan sonra sahtesiyle değiştiren dolandırıcılar gerçeğini aldığı paraların sahtesini E.C.'ye iade etti. E.C.'nin şüphelenmemesini ve güvenini kazanmak için anlaşmayı yarın yapacaklarını ve bu süre zarfından dolarların normale döneceğini söyleyen zanlılar aldıkları 260 bin lirayla birlikte kayıplara karıştı.

Tam 6 ay sonra yakalandı

Siyaha boyanmış dolarların ve kendisine verilen paraların sahte olduğunu anlayan E.C., durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takip sonucu dolandırıcılardan birisinin İstanbul'da olduğunu tespit etti. Operasyon için harekete geçen ekipler, İstanbul Emniyeti ile gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucunda şüpheli şahsı yakaladı. Yakalanan şüphelinin gerçek isminin Errick Abanda olduğu, fakat Daniel Ebong Etough isminde sahte pasaport ve kimlik kullandığı tespit edildi. Diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

Dolandırıcılık yaparken kullandığı cihazla birlikte yakalandı.

Şüphelilerin E.C.'yi dolandırdıktan sonra Bursa'ya kaçtıkları, ardından da İstanbul'a gittikleri ve bir otelde kaldıkları öğrenildi. Dolandırıcılık suçunda kullandığı cihaz ve sahte paralarla birlikte Şişli'deki bir gecekonduda yakalanan Abanda ise Ankara'ya getirildi. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title