Haberler

İlçe kırsalında "Taş yapılar betonarme binalara göre daha ölümcül oldu" iddiası

Güncelleme:

İlçe kırsalında "Taş yapılar betonarme binalara göre daha ölümcül oldu" iddiasıGAZİANTEP Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 il arasında yer alan Gaziantep'in İslahiye ilçe kırsalında bulunan 2 katlı binanın birinci katındaki taş duvarda delikler oluşurken üst katındaki tuğla duvarın ise...

İlçe kırsalında "Taş yapılar betonarme binalara göre daha ölümcül oldu" iddiası

GAZİANTEP Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 il arasında yer alan Gaziantep'in İslahiye ilçe kırsalında bulunan 2 katlı binanın birinci katındaki taş duvarda delikler oluşurken üst katındaki tuğla duvarın ise hiç hasar almaması dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde tek katlı taş binaların büyük bir bölümünde hasar ve yıkıntı meydana gelirken 2-3 katlı betonarme binaların ise taş binalara göre daha dayanıklı olduğu görüldü. İlçenin Esenler Mahallesinde yıkılan bir taş binada 2 kişi hayatını kaybederken, taş binaların betonarme binalara göre daha ölümcül olduğu ileri sürüldü.

Taş duvarda delikler tuğla duvarda hasar yok

Esenler mahallesindeki iki katlı bir başka binanın alt katındaki taş duvarda delikler ve çökme oluşurken, ikinci kattaki tuğla duvarda ise hiçbir hasarın olmaması dikkat çekti. Mahalle sakinlerinden depremzede Cengiz Boyraz, "Köyde yıkılan evlerde toplam 5 kişiyi kaybettik. Bütün taş duvarların hepsi yıkıldı. Depreme dayanamadı. Şiddet çok büyüktü. Taş yapıların hiç biri kalmadı. Yeni yapılan taş yapılar da kalmadı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kahramanmaraş Gaziantep İslahiye 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title