Haberler

Son dakika: Gönüllüler tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Gönüllüler tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı Ankara'da Patiko Derneği gönüllüleri tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı.

Gönüllüler tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı

ANKARA - Ankara'da Patiko Derneği gönüllüleri tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre kapalı alanda tutulan 5 köpekten 4'ü telef oldu.

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Şehit Ali Mahallesi'nde yer alan ve Patiko Derneği gönüllüleri tarafından kurulan köpek barınağında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre kötü hava koşullarından dolayı kapalı alanda tutulan 5 köpekten sadece biri kurtarılabildi. Barınak çalışanları tarafından kurtarılan köpek tedavi altına alındı. Yangın sonrasında çökme riski taşıyan bina itfaiye ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkıldı.

"Yangın sobadan çıktı"

İçeride kalan köpeği kurtaran barınak çalışanı Ercan Kurtar hayvanlarla beraber kaldığını belirterek, "Yangın başladığı anda direkt müdahale ettim 2 canı kurtarabildim. Daha sonrasında alevin yoğunluğundan içeriye giremedim. Çıkaramadım içeridekileri. Aşağıdaki köpekleri kurtardım iki tane ve kulübenin içerisinden çıkmayan bir köpek vardı onları çıkardım. Alev vurduğu için telden atmak zorunda kaldım. Yangın muhtemelen sobadan çıktı. Çünkü sobayı yakmıştık yavrular üşümesinler diye. 6 tane hayvan vardı ikisini kurtarabildim. Kapıyı açar açmaz alev yüzüme vurdu yine de ikisini kurtarabildim diğerlerini kurtaramadım ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

"Yanarak ölmektense dışarıda doğal olarak ölselerdi"

Köpeklerin ölümü ile ilgili üzgünlüğünü ifade eden Patiko Dernek Yöneticisi İsmail Erdoğan "Biz bu alanı yapalı 2 seneye yakın oldu. Bu alandaki hayvanların tamamı kurtarılmış, bakıma muhtaç, felçli, engelli ve yaşlı hayvanlardı. Bugün sabah saatlerinde bir yangın çıkmış. Yangının neyden kaynaklandığını bizler de bilmiyoruz. Şu an da ölen evladımız var mı bilmiyoruz. Dilerim ki ölenimiz yoktur itfaiye erleri bizleri içeriye sokmuyor. Ölen canlarımız varsa da şu an diyebilecek hiçbir şey yok. Keşke kurtarmasaydık da kaldıkları yerlerde canlarını yitirselerdi. Burada yanarak ölmektense dışarıda doğal olarak ölselerdi" açıklamasında bulundu.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu ise ümitlerinin azaldığını vurgulayarak "Arkamızda bulunan kapalı alanda felçli, gözü görmeyen, kulağı duymayan canlarımız ve küçük yavrularımız vardı. Onlar bu soğuk hava koşullarına dayanamayacağı için onlar kapalı alanda tutuluyorduk. Ne yazık ki yangın esnasında bir tanesi hariç hiçbirine ulaşılamadı. Şu an itfaiye ekipleri canla başla çalışıyorlar canlarımızı kurtarmak adına ama ne yazık ki ümitlerin tükendiği noktadayız. Ekipler tarafından can güvenliğini korumak amacıyla binaya giriş yasaklandı. Dolayısıyla içerideki canlardan çok fazla umudumuz yok. Söndürme çalışmalarının ardından bu binanın yıkımı gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İtfaiye Ankara Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title