Haberler

Kahraman Madenci, Göçük Altında Kalan 2 Arkadaşını nasıl Kurtardıklarını Anlattı

Güncelleme:

Zonguldak'ta 2 maden işçisinin yaklaşık 6.5 saat sonra kurtarıldığı göçükten yaralı kurtulan maden işçisi Ferdi Oral, o anları anlattı.

Zonguldak'ta 2 maden işçisinin yaklaşık 6.5 saat sonra kurtarıldığı göçükten yaralı kurtulan maden işçisi Ferdi Oral, o anları anlattı.

2 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesesine bağlı maden ocağında dün 19.00 sıralarında yerin eksi 340 ila 460 kodlarında meydana gelen göçükte kalan 2 işçi için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Recep Yurtseven isimli maden işçisi ile kurumda 2009 yılında işe başlayan Mevlüt Karagöl isimli işçi, 16.00-24.00 vardiyasında çalıştıkları esnada göçük altında kaldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sevk edilen sağlık ekibi, polis ve AFAD ekipleri bölgede koordinasyonu sağladı.

SAĞ OLARAK ULAŞILDI

Bu sırada TTK'ya ait arama kurtarma tahlisiye ekibi göçüğün meydana geldiği yaklaşık 6.5 saat süren çalışmanın ardından işçilere sağ olarak ulaştı.

Saatlerce hastane bahçesinde arkadaşlarından haber bekledi

Meydana gelen göçükten yaralı kurtulan Ferdi Oral isimli işçi ise Atatürk Devlet Hastanesinde tedavisinin ardından taburcu edildi. Girdiği şoktan bir süre çıkamayan maden işçisi, hastane bahçesinde saatlerce arkadaşlarından bir haber bekledi.

30 SANTİM ÇAPINDA DELİKTEN GEÇTİM

Arkadaşlarının iyi haberini alan Oral, duygu dolu anlar yaşadı.

Göçükten kısa bir süre önce malzeme almak için bölgeden ayrıldığını ustasının 'direk gitti' diye bağırmasıyla geri döndüğünü anlatan Ferdi Oral, şöyle dedi:

"Ben yukarı malzeme almaya gittim. Bana usta 'direk gitti' diye bağırmaya başladı. Bu sırada ben zaten şoka girdim. Hemen geri döndüm. Göçüğün arkasından dolanarak arkadaşların bulunduğu yere doğru yöneldik. 30 santimetre çapında bir delikten geçtim. Arkadaşlarımın hayatını kurtarmaya çalıştım. Yarım saat kadar bir mücadele verdik. Sonra şoka girmişim."

Öte yandan Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki madencinin de tedavisi sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İnsansız Hava Aracı Zonguldak 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Oğuz:

BU MEMLEKETTE BİR ŞEHİTLERİN GAZİLERİN VE ASKERLERİN, BİR ÇİFTÇİLERİN VE EMEKÇİLERİN BİRDE MADENCİLERİN HAKKI ÖDENMEZ ALLAH NASİP EDER YARIN MİLLETÇE TAMAM DERSEK 16 YIL ELİNE BAKTIKLARIMIZIN DEĞİL HEPİMİZİN MEMLEKETİ OLACAK TÜRKİYE

20
25
yanıtYanıtla
GÜVEN:

ALLAH YARDIM ETSİN

15
0
yanıtYanıtla
KONYALI:

DUNYANIN EN ZOR MESLEGI.BENIM ICINDE COK DEGERLI INSANLAR MADENDE CALISANLAR.ALLAHIM SIFA VERSIN YAR YARDIMCINIZ OLSUN.

13
1
yanıtYanıtla
Ah kardesim:

Yüzündeki o ifadeyi hic unutamam artik. Allah sizi yavrulariniza esinize bagislasin. Keske orada olup yardim edebilsem??

7
1
yanıtYanıtla
MEMT33:

SİZ HALA ÜCRETLER İYİ BUZDOLABINIZ FIRININIZ VAR DEYİN. 1600 TL FAZLA BİLE DEYİP KOCA KOCA GEMİLERİ GEMİCİK DİYE TABİR EDİN. MİLYON USD LERİ ZULALAYIN. VE DALH-GA GEÇER GİBİ ÇALIŞARAK MAAŞLA YAPTIK BU SERVETİ DEYİN. ALLAH BÜYÜKTÜR. LA İLA HAİL ALLAH.

8
0
yanıtYanıtla
askari ücreti bütün işadmlr belirler mal:

o gemicikleri sizin adamlara verelimde türkiyenin bütün ekonomisi yahudilerin eline geçsin elin oglu gelsin burda ticaret yapsın sesin çıkmaz reisin oglu yapınca sorun olsun . sizin yandaşlarınızamı verecek piyasayı sonra seçim yaklaşınca patetes sogan gibi 10 tl yaparsınız bak bak erdogan kötü patates 10 demek için yaparsınız sizden korkulur . bütün gıdaları saklarsınız kötülemek için miletin maduriyeti siizn umrunuzda degil sizin kazanmanız önemli degilmi.

yanıt1
yanıt0
Tokatlı:

Ekmek parası Allahım esirgesin çoluk çubuğunun yüzüne baksın. 550 kişi halinden anlamaz ekmek parasının kolay olmadığını ama tabloda kendi kendisini anlatıyo

6
0
yanıtYanıtla
Mustafa Doğan:

Allah yardımcınız olsun

5
0
yanıtYanıtla
arzu cısss:

allah yardımcınız olsun işiniz zor

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

husran guler Rabbim yardimciniz olsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title