Haberler

Diyarbakır'da 5. yılında da evlat nöbetini sürdüren anne, oğluna teslim olması için çağrıda bulundu

Güncelleme:

Diyarbakır'da 5 yıldır evlat nöbetini sürdüren anne, 13 yıldır haber alamadığı oğluna teslim olması için çağrıda bulundu. Aileler bin 554 gündür çocuklarından gelecek bir haberi bekliyor.

Diyarbakır'da 5'inci yılında da evlat nöbetini sürdüren anne, 13 yıldır haber alamadığı oğluna teslim olması için çağrıda bulundu.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan aileler bin 554 gündür çocuklarından gelecek bir haberi bekliyor.

Oğlu Mahmut'tan 13 yıldır haber alamadığını belirten anne Bedriye Uslu, evladına geri dönmesi için çağrıda bulundu.

Yaz-kış demeden çocuğu için çadırın yolunu tuttuğunu ifade eden Uslu, "Her sabah oğlum Mahmut için yaz-kış demeden bu çadırın yolunu tutuyorum. 13 yıldır evladımdan haber alamıyorum. Her gün bir umutla yollara düşüp geliyorum belki bir telefon gelir. Allah, hakkımızı HDP'ye bırakmasın. Kendi çocuklarını Avrupalarda okutup bizim çocuklarımızı da dağlara mahkum ettiler. Mahmut, eğer beni görüp duyuyorsan evine dön" dedi.

Oğlu Cahit'in 2015 yılında kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren baba İhsan Bayrak, evladına "teslim ol" çağrısında bulundu.

Oğlundan 9 yıldır haber alamadığını söyleyen Bayrak, "9 yıldır oğlumdan haber yok. Cahit, oranın sonu yok gel 'teslim ol.' Pişmanlık yasası var, çık gel bu yasadan faydalan. Artık seni kullanmalarına izin verme. Oğlum, 2015 yılında Lice'de katılım sağlamış. Öğrendiğimizde hemen savcılığa haber verdik" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır İnsan Hakları 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title