Haberler

"Bebek Bezi Var" Dedi, Antitank Füzesi Çıktı

Güncelleme:

Bebek bezi taşıdığını söyleyen ve Ukrayna'dan Zonguldak Limanına gelen TIR'ın sürücüsünün yalanı kabin kontrolünde ortaya çıktı. Yapılan aramada bebek bezi yerine antitank füzesi bulundu.

Olay geçtiğimiz yıl Nisan ayında Zonguldak Limanı'nda meydana geldi. Ukrayna'dan Zonguldak Limanı'na gelen İran vatandaşı E.E'nin idaresindeki 72B74110/72B74210 plakalı tır, gümrük muhafaza ekiplerince incelendi. Aracın bebek bezi olan yasal yükü arasında beyan harici ya da yasa dışı bir eşyaya rastlanmadı. Ancak aracın kabin kısmında yapılan aramada, askeri dürbün ve mekanizma parçaları görüldü. Bunun üzerine araç detaylı aramaya tabi tutuldu. Aynı dürbün ve mekanizmadan çekicinin rüzgarlığında ve malzeme dolabında da bulundu.

FÜZE BULUNDU

Malzemelerin son zamanlarda PKK, DEAŞ, PYD gibi terör örgütleri tarafından kullanılan Rus yapımı 9K111 Fagot veya 9K113 Konkurs antitanksavar güdümlü füzenin üç ana parçasından ikisi olan tetik-ateşleme ile nişan hedef tespit ve dürbün mekanizması olduğu tespit edildi.

İranlı sürücüsü ilk ifadesinde, füze sistemini Kiev'de İran vatandaşı üniversite öğrencisi birinden İran'a götürmek üzere aldığını, teslimat sonucu parça başına ücret karşılığında anlaştığını söyledi. İfadesinin alınmasının ardından Zonguldak Adliyesine sevk edilen sürücü E.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

"İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma" suçundan dava açılan sürücü E.E. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Hakime parçaların sadece dürbün olduğunun söylendiğini anlatan E.E., "Bana sadece dürbün olduğu söylendi. Ben bunu gizlemedim. Polislere yerini ben gösterdim. Yıllardır Türkiye'ye gidip geliyorum. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Ailem ve ben mağdur oldum. Tahliyemi talep ediyorum" diyerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, E.E'nin tahliye talebini reddederken duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Zonguldak Ukrayna İran 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (4)

Turk:

Bize hitler gibi bi baskan lazim ozaman terör biter

10
3
yanıtYanıtla
Rok:

devletimizin tunç eli er yada geç daha once indigi gibi tepelerine inecek . . .

8
1
yanıtYanıtla
Sizi görünce gülen birisi.:

İsmini TÜRK yapıp Türklerin ve Türkiye''nin Aleyhine yorum yapan insanlar var bu ülkede. . .

8
0
yanıtYanıtla
17777:

Yasaya aykırı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title