Haberler

'2009 -2011 Türkiye -Suriye 7. Yürütme Programı Anlaşması' İmzalandı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ülkede Barışı Sürekli ve Kalıcı Kılmaya Çalışarak, Son Yıllarda Turizm Alanında Önemli Gelişmeler Sağladıklarını Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ülkede barışı sürekli ve kalıcı kılmaya çalışarak, son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler sağladıklarını söyledi.

Türkiye ile Suriye arasında, ''2009-2011 Türkiye-Suriye 7. Yürütme Programı Anlaşması'', TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ''EMITT 2009 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı''nda imzalandı.

İmza töreninden önce konuşan Bakan Günay, bir süre önce fuar girişinde, Türkçe, Arapça, Rumca, İbranice gibi çeşitli dillerde, aynı Tanrı'ya inanışın ilahilerinin söylendiği bir koro dinlediklerini belirterek, ''Düşündüm ki düşmanlık olmasa, savaşlar olmasa, medeniyetin yarattığı o güzelliklerin yanında o tek kötülük silahlar olmasa ne güzel bir dünyada yaşıyoruz. Farklı inanışlardan, aynı yaratıcıya farklı dillerden inancımızı ne güzel dile getiriyoruz'' dedi.

Devletlerin ve toplumların gelecekte daha iyi yaşayabilmeleri için barışa ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Günay, ''Bütün kalbimle kendi ülkeme, yakın coğrafyamıza ve bütün dünyaya barış diliyorum'' diye konuştu.

Bakan Günay, 2008 yılını 26 milyon turistle ve çok ciddi bir gelirle kapattıklarını belirterek, ''Ülkede barışı sürekli ve kalıcı kılmaya çalışarak, turizm alanında son yıllarda önemli gelişmeler sağladık'' dedi.

Suriye Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kalaa da Türkiye'ye gelirken kesinlikle bir gurbet ve yabancılık çekmediğini belirterek, bunun nedeninin iki ülke arasındaki arkadaşlık, kardeşlik bağları ve yüzyıllardan bugüne gelen ilişkiler olduğunu söyledi.

Dünyada mali krizin olduğu bir ortamda iki ülkenin birlikte işbirliği ve ortak projeler geliştirmeye çalıştığını kaydeden Al Kalaa, iki ülke arasında turizm alanında yaşanan gelişmelerin diğer alanlara da yayıldığını ifade etti.

Günay ve Al Kalaa, konuşmaların ardından ''2009-2011 Türkiye-Suriye 7. Yürütme Programı Anlaşması''nı imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title