Haberler

100 Temel Eser Tartışmasında Meb'den Savunma:bizimle Alakası Yok

Milli Eğitim Bakanlığı, Bazı Yayınevlerinin "Meb Tavsiyeli 100 Temel Eser" Adı Altında Yayınladığı, Olumsuz İfadeler Taşıyan Bu Yayınların Okullara Sokulmaması İçin Tüm Öğretmen, Öğrenci Ve Velilerin Uyarılacağını Bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yayınevlerinin ¨MEB tavsiyeli 100 temel eser¨ adı altında yayınladığı, olumsuz ifadeler taşıyan bu yayınların okullara sokulmaması için tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin uyarılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın organlarında ¨100 Temel Esere İslami Makyaj¨, ¨100 Temel Eser Skandalı¨, ¨Dil Öğretilirken Küfür Olmaz¨, ¨Çocuklara Kırmızı Noktalı Bilmeceler¨, ¨Bu Temel Bozuk Olacak¨, ¨Victor Hugo`yu da Hidayete Erdirdiler¨ başlıklı haberlerin çıktığı hatırlatıldı.

BAKANLIK İLE ALAKASI YOK

Batı kaynaklı bazı klasik eserlerin sorumsuz bir şekilde tercüme edilip yayınlandığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: ¨Bu tür ifadelerle öğrencilerin muhatap edilmesi şöyle dursun, ihtisas araştırmaları dışında geniş kitlelere yönelik yayınlarda bile yer almaları uygun görülemez. Ne yazık ki, sorumsuz kimi yayınevleri, sadece kar amacıyla kitap kapaklarına `MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser` ifadesini de koyarak, Bakanlığın dışında bazı kitaplar yayımlamışlardır.

Deyim ve bilmece alanlarında derlenmiş, içlerinde küfre varacak kadar müstehcen ve argo özelliğinde örnekler bulunan bu derlemelerin Milli Eğitim Bakanlığı ile hiçbir ilgisi yoktur. Bunlar, yayın piyasasında Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı listenin tematik yönünü fırsat bilerek, sorumsuzca, hatta kamu vicdanını rahatsız edecek derecede olumsuz ifadeler taşıyan kitaplardır. Bakanlık, bunları ne incelemiş ne teşvik etmiş ne onları okullara tavsiye etmiş ne de satın alıp okullara dağıtmıştır.

OKULLAR UYARILACAK

Söz konusu yayınların okullara sokulmaması ve satın alınmaması için tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimiz uyarılacaktır. Ayrıca, `MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser` ifadesi kullanan ve söz konusu ifadeleri taşıyan yayınlarla ilgili olarak yargı yoluna da gidilebilecektir.

MEB`İN SORUMSUZLUĞU DEĞİL

Aynı zamanda, denetim sorumluluğuna sahip olan bazı basın ve yayın organlarının böyle bir yanlışlığı, hatta sorumsuzluğu ortaya çıkarması takdire değerdir. Ama bu yanlışlık ve sorumsuzluğun Milli Eğitim Bakanlığı`na yamanmaya kalkışılması kabul edilemez bir durumdur. Hatta, daha da ileri gidilerek, bir köşe yazarı tarafından `AKP`nin Önerdiği Müstehcen Kitaplar` şeklinde bir başlık bile kullanılmıştır. Bu, haksız ve mesnetsiz bir isnattır.¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title