Haberler

Zorlu: "Rekabet Gücümüzü Artırmak İçin Çin'e Değil Uzaya Bile Gideriz"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Globalleşen Dünyada Yerimizi Almak ve Rekabet Gücümüz Artırmak İçin Çin'e Değil Uzaya Bile Gideriz" Dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Globalleşen dünyada yerimizi almak ve rekabet gücümüz artırmak için Çin'e değil uzaya bile gideriz" dedi.

Ahmet Nazif Zorlu ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a "Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı" verilmesi nedeniyle İspanya Büyükelçisi Fernandez Dela Pena'nın katılımıyla İspanya Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Toplantı sonrasında İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Ahmet Zorlu, bugüne kadar birçok ödül aldığını, aldığı ödüllerin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bizler bir anlamda ülkelerimizin elçileriyiz ve bu görevi iyi bir şekilde yerine getirdiğimizden dolayı bu

ödülü verdiler. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Zorlu Grup'un İspanya'daki faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Zorlu, Vestel'in İspanya'da birçok satış noktası olduğunu, hatta 2006 yılında Vestel'in bu ülkede 1000 firma arasına girerek 900. olduğunu söyledi. İspanyol firmalarıyla 12 seneden beri ortak gibi çalıştıklarını ve İspanya'dan polyester hammaddesi ithal ettiklerini kaydeden Zorlu, geçen yıl İspanya'ya olan ihracatlarının 160 milyon euro (240 milyon dolar) olarak gerçekleştiğini belirtti.

Ülkeler arasında işbirliğinin artırılmasının öneminin altını çizen Zorlu, İspanyol şirketlerle Bursa'da bir tesis kurmak için ortak çalışmaları olduğunu ifade ederek, "Onlar şimdilik bunu durdurdular, ileriki bir tarihe aldılar" diye konuştu. Ahmet Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İspanya ile çok iyi ilişkiler içindeyiz. İspanya, Avrupa Birliği üyesi ve AB'ye girdikten sonra çok büyüdüler. İnşallah biz de AB'ye gireriz. İspanya'nın yanında İtalya da bizim AB'ye üye olmamız için büyük destek veriyor. İspanya ile daha büyük ilişkilerimiz olacak, ama biz işadamlarına çok büyük iş düşüyor."

Son günlerde basında çıkan "Zorlu Çin'e gidiyor" şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine Ahmet Zorlu, "O haberin içeriği okunmadı. Biz yalnız ülkemizde kalarak değil, globalleşen dünyada yerimizi almamız için bazı yatırımlarımız orada olacak dedim. Avantajımızı, ülkedeki rekabeti artırmak için bazı birimlerimizi yani, düz dokuma tezgahlarımızı oraya götürebiliriz ama bunun içeriğinde biz burayı köprü ayağı olarak kullanacağız. Rekabet etmek için orada kumaşı daha ucuz üreterek, burada daha güçlü

hale gelmek. Geçtiğimiz dönemlerde bunu İspanya da, Almaya da, Fransa da yaptı. Şunu söylemek istiyorum ki; bizim rekabet gücümüzü artırabilecek bir şey olduktan sonra Çin'e değil uzaya bile gideriz" şeklinde konuştu.

Globalleşen dünyada Zorlu Grubu'nun kapalı bir grup olamayacağını ve bu arenada olması gerektiğini belirten Zorlu, eğer açılamazlarsa Zorlu Grubu'nun büyüyemeyeceğini, o yüzden gelebilecek ortaklıklara her zaman açık olduklarını söyledi. Zorlu Enerji'nin daha önce halka arz edildiğini hatırlatan Zorlu, "Zorlu Enerji'yi şu anda büyütüyoruz. Büyürse tekrar halka arz ederiz" dedi.

"TÜRKİYE NÜKLEER ENERJİYİ EN ERKEN 2015 YILINDA GÖREBİLİR"

Alarko Holding Başkanı İshak Alaton ise, ödülün Alarko'nun profesyonel yönetimine verildiğini ve kendisinin bu ödülü onlar adına aldığını söyledi. İspanya-Alarko arasındaki ilişkilerin daha çok Türkiye'deki İspanyol yatırımlarla ilgili olduğunu belirten Alaton, "Yatırım tutarı 1 milyar doları aşan Ankara-İstanbul hızlı tren projesini yaptık. Bunun yanında rafinelerin yenilenmesi oldu. Şimdi de Antalya'da yapılacak hafif raylı sistem ihalesini İspanyol firmayla aldık. Bu anlamda İspanya endüstrisinin

Türkiye ile olan ilişkilerinde Alarko epey önde görünüyor" diye konuştu.

Alarko'nun daha önce açıkladığı 1.4 milyar dolarlık yatırım planı içinde Çanakkale'de kurulması planlanan tesisle ilgili olarak Alaton, buradaki yer tahsisinin daha yeni yapıldığını, tesisin inşasının en az 2 yıl süreğini belirterek, tesisi 2010 yılında devreye sokacaklarını söyledi. Alaton, "Türkiye'de yer tahsis problemi var. Uygun yeri bulmak, onları geliştirmek, bürokrasiyi bu yönde ikna etmek ve izin almak çok uzun zaman alıyor. Biz bu zamanı kısaltmaya çalışıyoruz" dedi.

Alternatif enerji kaynaklarından Fotowoltaik sitemlerin çok hızlı şekilde ucuzladığını, bu sistemler ucuzladığı zaman bunları kasabalarda ve küçük yerleşim birimlerinde geliştirmek için projelerinin olduğunu kaydeden Alaton, "Bunun dışında nükleer enerji konusu devletin alacağı karara bağlı, devlet zamanında karar alabilirse nükleer enerjide gecikmeden devreye girebileceğiz. Ama şunu görüyorum tüm dünya tekrar nükleer enerjiye dönme yolunda ve bu büyük ihtiyaç rekabete yol açacak, bizim yatırımlarımızı

geciktirecek" diye konuştu.

Bugün piyasaya çıkılsa ve "bir nükleer santral yapacağım" deseniz en erken 6 yıl sonrası için zaman verdiklerini belirten İshak Alaton, "Bunu bizim kendi başımıza yapmamız mümkün değil, dışarıdan teknoloji almamız lazım. Bunları göz önüne alırsak Türkiye nükleer enerjiyi en erken 2015 yılında görebilir" ifadelerini kullandı.

(CHT-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title