Haberler

Zonguldak-Van´Daki Kan Davasının Duruşması Zonguldak´Ta Başladı

17 Sandıklı Duruşma İçin Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı

17 SANDIKLI DURUŞMA İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

VAN'ın Erçek Beldesi'ne bağlı Ilıkaynak Köyü'nde, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iki muhtar adayı arasında başlayan ve her iki taraftan da toplam 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davasının duruşması, güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alındı. Bugün başlayan duruşma için kente gelen tarafların kaldığı otellerin önünde 2 gündür nöbet tutan polis, adliye önünde de geniş güvenlik önlemi aldı.

Yerel seçimlerde, Halis Güleryüz ve Tahir Eskioba'nın muhtar adayı olduğu Ilıkaynak Köyü'nde oy kullanma işlemi sırasında seçmenler arasında kavga çıktı. Kavgada, muhtar adayı Halis Güleryüz'ün oğlu Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti. Bu olayın ardından Güleryüz ve Eskioba aileleri arasında başlayan husumet, 26 Aralık 2009'da yaşanan olayla kan davasına döndü. Eskioba ailesinin yakınlarından 9 kişinin bulunduğu 2 otomobile, köy girişinde pusu kuruldu. Araçlara açılan ateş sonucu Aziz Eskioba, Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili öldü, 3 kişi de yaralandı.

Olayın ardından Güleryüz ailesinin yakınlarından 17 kişi gözaltına alındı. 9'u tutuklanırken, 8'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan araştırmada, bulunan boş kovanlardan olayda 10 silahın kullanıldığı belirlendi. Silahlardan 2'isinin de sanıklardan Gürgin A, Mehmet Ali A. ve Muhammet A.'nın ortak kullandıkları su deposuna giden patika yolun kenarında gömülü bulunan birisi Kaleşnikof olan tüfekler olduğu ifade saptandı.

İlk cinayetin davası Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, 17 sanıklı davanın duruşması güvenlik nedeniyle Zonguldak'a alındı. Duruşma nedeniyle iki tarafın yakınları 2 gün öncesinden kente geldi. Polis, kent merkezinde tarafların kaldığı otellerin önünde olası bir olaya karşı nöbet tuttu.

Polis, duruşmaya katılacak sanıkların 4 yakınını sabah kaldıkları otelden alarak adliyeye getirdi. Yaklaşık yarım saat sonra da diğer tarafın yakınları adliyeye geldi. Yaklaşık 15 kişilik grup, kimlik kontrolleri yapılıp, üzerleri arandıktan sonra içeriye alındı. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 9 tutuklu sanık ile 1 tutuksuz sanık ve iki tarafın avukatları hazır bulundu. Sanıklardan Mehmet Beyaztaş, olay saat 14.45'te meydana gelirken, evinde ikindi namazını kılıp dışarıya çıktığını ve bir süre sonra silah sesleri duyduğunu ileri sürdü. Memduh Kıskaç ise olay günü akşam namazını kıldıktan sonra yanına gelen kızının silah sesleri duyduğunu söylediğini ileri sürerek, suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, olayda kullanılan diğer silahların bulunması için, Ilıkaynak Köyü Kalender Mahellesi Musa Deresi'nde kazı çalışması yapılmasını kararlaştırdı. Ayrıca, olay tarihinde Ilıkaynak Köyü için ikindi ve akşam namazı vakitlerinin saatlerinin tespit edilmesi için Van Valiliği'ne müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Duruşma sonunda sanıklar geniş güvenlik önlemi altında cezaevi aracına bindirilirken, iki tarafın yakınları da olaysız bir şekilde adliyeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title