Haberler

Zabıtalar Stokçulara Karşı Market Depolarını İnceledi

Arnavutköy’de zabıta ekipleri, dövizdeki yükselişi bahane ederek işletmelerin sattıkları ürünlerde fiyat artışları, gramaj oyunlarının yanı sıra stokçuluk yapmalarına karşı denetimleri arttırdı.

Arnavutköy'de zabıta ekipleri, dövizdeki yükselişi bahane ederek işletmelerin sattıkları ürünlerde fiyat artışları, gramaj oyunlarının yanı sıra stokçuluk yapmalarına karşı denetimleri arttırdı. Ekipler, ürünlerden depolara kadar her şeyi incelerken, vatandaşın cebini yakan usulsüzlüklere karşı da tutanak tuttu.

Arnavutköy'de zabıta ekipleri, dövizdeki yükselişi bahane ederek işletmelerin sattıkları ürünlerde fiyat artışları, gramaj oyunları ya da stokçuluk yapmalarına karşı denetimleri arttırdı. Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki marketlerde gerçekleştirdikleri denetimlerde etiketleri, fiyatları ve marketlerin depolarını kontrol etti. Ekipler önce rafları inceledi, ardından depolara bakarak rafta bulunmayan ürün olup olmadığına baktı. Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasadaki fiyatlarıyla uyuşup uyuşmadığına bakan ekipler, etiketlerdeki 1.99 ya da 8.99 fiyatlarının müşteriyi aldatıcı olduğunu belirterek satıcıyı uyardı. Dövizdeki yükselişten hareketle haksız kazanç elde etmek isteyen fırsatçılara, stokçulara göz açtırmayan ekipler, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54. maddesinde bulunan tüketicinin bilgilendirilmesi ve menfaatlerinin korunması ilkesine aykırı davranışı tespit ettikleri marketlere karşı tutanak tuttu.

Müşteri üzerinden satıcıların haksız kazanç elde etmesinin önüne geçmek için denetimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Baltacı, "Ekiplerimiz son zamanlarda aşırı fiyat artışının sebeplerini araştırmak üzere bulunuyor. Burada bir aldatmaca var mı, reyondaki fiyat ile kasadaki fiyat aynı mı çok fahiş fiyat varsa bunları tespit edip Ticaret bakanlığımıza İl Tarım Müdürlüğümüze tutanaklarla unları göndereceğiz. Depolarında olup da reyonda olmayan stokçuluk dediğimiz bir izleniyor mu bunlara, gramajlarında ürünlerin bir eksiklik var mı bunlara bakıyoruz" dedi.

"Kural neyse o şekil davranıyoruz"

Dolar artışı nedeniyle ürünlerde gereksiz fiyat artışının marketin kazancını da etkilediğini ve yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden market yetkilisi Ferhat Polat, "Biz kural neyse o şekil davranıyoruz, bizde herhangi bir sıkıntı yok. Alnımızın akıyla çıkıyoruz. Herkes kendine yakışanı yapıyor" diye konuştu.

Ürünlerde yapılan stokçuluğun ve gramaj eksikliğinin halkın cebini yaktığını söyleyen bir vatandaş ise, "İnsanlar dolar üzerinden alıyorsa tabii yansıması gayet normal ama tamamen Türkiye'de üretilen ürünlere yansıtmalarına ben fırsatçılık diyorum. Suya bile yüzde yüz zam yapmışlar. Stokçulara insaf, vicdansızlık diyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Zabıta Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title