Haberler

Yunanistan'dan Türkiye gerginliğiyle ilgili skandal hamle! Yaptırım için AB'ye gittiler

Güncelleme:

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye'ye karşı yeni yaptırım listesi hazırlanması için AB'ye başvuru yaptıklarını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Petsas, "Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin provokasyona devam etmesi halinde AB'den önlem yani yaptırım listesi hazırlamasını talep etti" dedi.

Petsas, Yunanistan'ın egemenlik haklarının ihlal edilmesine kayıtsız kalmayacağını herkese açık şekilde anlattıklarını kaydetti.

Bu arada Petsas, sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Adası yakınındaki çalışmalarına ara vermesini olumlu bulduklarını ancak Kıbrıs ekonomik münhasır bölgesinde yeni NAVTEX ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

"BİZ, KIBRIS'IN TARAFINDAYIZ"

Yeni NAVTEX kararının Türkiye'nin hukuk dışı eylemlerinin devamı niteliğinde olduğunu savunan Petsas, "Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis bu sabah telefon görüşmesi yaptı. Biz, Kıbrıs'ın tarafındayız" diye ekledi.

TÜRKİYE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YENİ BİR NAVTEX İLAN ETMİŞTİ

Türkiye, geçtiğimiz gün yeni bir NAVTEX ilan ettiğini duyurmuştu. Buna göre Barbaros Hayrettin Paşa gemisi Doğu Akdeniz'de çalışma yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Doğu Akdeniz'in 'bir barış denizine dönmesi için' Türkiye'nin her çabayı göstermeye hazır olduğunu belirtmiş ve "Oruç Reis'in arama tarama yapması planlanan yer aslında Meis adasına 180 km uzakta" demişti.

Söylenenlerin aksine adaya çok yakın bir yerde arama olmayacağını belirten Kalın "Buna rağmen cumhurbaşkanımız yapıcı olalım ve bir müddet bekletelim' dedi" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrupa Birliği Yunanistan Türkiye Kıbrıs Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (85)

Saflar Sıkı:

Ne diyor Cihat Yaycı paşa : Yunanistanla aramızda sorun yok. Sadece Yunanistanın bitmek bilmeyen talepleri var. Uluslararası hukuk bir sana mı çalışıyor Yunancık. Hep sana yok. Bir sana bir bana var.

25
4
yanıtYanıtla
HACI DAYI:

Kuyruğu sıkışan AB''ye koşuyor. Bu filmleri hep görüyoruz.

19
3
yanıtYanıtla
Bomba:

Lozan a başarı diyip burnundaki adaları Yunana verirsen işte böyle zorluk çeker mavi vatan sınırın belirsiz olur. Bağırsak sesinin duyulacagi adalari ver sonrada çık yunani denize döktük havası at.

13
9
yanıtYanıtla
Makine:

O zaman ki güc o kadardi. . . Neden saygi duymazsin? Elbetteki Türkiye de o adalari almak isterdi. . . . O zaman yapilanlara biraz saygi lütfen!!!!!!!

yanıt7
yanıt7
HAYDİİ:

MAKİNE ye cevap. Ozaman yunani denize döktük havasını atmayacak lozanada başarı demiyeceksin. Lozan başarı diyenler acaba lozanda Yunandan ne aldık bilen varmı kıytırık iki köyden hariç

yanıt3
yanıt3
Tayyar Durden:

HAYDİİ ye cevap: Okumazsınız, araştırmazsınız, aklınız yoktur ama fikriniz vardır boş boş sırf konuşmuş olmak için, sırf dikkat çekmek için konuşursunuz. Boşuna oksijen yakarsınız. Sana da aferin boşver

yanıt0
yanıt0
A duman:

Yunan bozuntusu AB. Bize ne uygulayacak biz AB üyesi değiliz it soyları

15
6
yanıtYanıtla
Cayit Şahbaz:

Aç köpekler saldırıyor blzzde hala onlara yardım eli uzatıyoruz bu kahpelerden insana dost olmaz

15
5
yanıtYanıtla
ztkec:

Yardım eli uzatmanın sebebi halk orada insanların hepsi kötü niyetli mi? Ve emin ol yardımlar bir gün misliyle dönecek devletler arası kesin dostuk ve düşmanlık yoktur çıkar ilişkisi vardır

yanıt4
yanıt1
Haydaa:

Lozan büyük zaferdir. O zamanki şartları düşünün, o korkunç yokluğu. Şimdiki sefalet içindeki suriyenin rusyayı yenmesi gibi düşünün.

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title