Haberler

Yunan basınından TOGG'a övgü: Türkler, Avrupa'yı fethetmeye hazır

Güncelleme:

ABD'de gerçekleştirilen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de sergilenen ve büyük ses getiren yerli otomobil tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Yunan basını, TOGG'a övgüler yağdıran bir haber yayınladı. Haberde "İlk Türk otomobili Avrupa'yı fethetmeye hazır." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin bu yıl banttan indirmeye hazırlandığı TOGG dünya manşetlerinde yerini almayı sürdürüyor. TOGG'a son övgü Yunan basınından geldi. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir hayalini gerçekleştirmeye çok yakın olduğu belirtilen haberde, "Türkler, Avrupa'yı fethetmeye hazır" ifadeleri kullanıldı.

CES 2022'DE TOGG'A BÜYÜK İLGİ

Türkiye'nin Otomobili Girişim grubu tarafından üzerinde çalışılan yerli otomobil aşama aşama tamamlanıyor. Tamamen elektrikli olacak olan ve alanında öncü araçlar arasında yer alacak TOGG'un SUV'dan sonra sedan modeli de büyük ilgi çekmişti. ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'de de sergilenen TOGG dünyanın önemli medya kuruluşlarının manşetlerini süslemişti.

Yunan basınından TOGG'a övgü: Türkler, Avrupa'yı fethetmeye hazır

2023'TE SATIŞA ÇIKACAK

Yunanistan basını Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'u yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayali olduğu belirtilen yerli otomobilde adım adım sona gelindiği belirtildi. Aracın bu yıl içinde banttan indirileceği, 2023 yılında da iç pazarda ve dış pazarda satışa çıkarılacağı haberin detaylarında yer aldı.

Yunan basınından TOGG'a övgü: Türkler, Avrupa'yı fethetmeye hazır

"2030'A KADAR 1 MİLYON ÜRETİM"

Hayli dikkat çekici ifadelerin yer aldığı haberde Gemlik'teki fabrikaya da vurgu yapıldı. TOGG ile ilgili "İlk Türk otomobillerinin üretimi, bu yıl içinde yılda 175.000 araç kapasiteli Gemlik fabrikasında başlayacak. Üretimin 2030 yılına kadar bir milyona çıkması öngörülüyor. İlk Türk otomobili Avrupa'yı fethetmeye hazır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

TOGG Haberler

500

Yorumlar (19)

Bilir Kişi:

Bizim heykelseverler şimdi soruyorlar: Millet aç aç, araba mı yiyeceğiz? :D :D

197
149
yanıtYanıtla
Kuman:

Abi heykel deyip de geçme! Heykel dikilmezse uzaya gidemeyiz ))

yanıt82
yanıt24
Doğrucu Davud:

Putperest arıyorsan aynaya bak.

yanıt34
yanıt46
Vatandaş :

Gururumuzsun TOGG gururumuzsun REİS

71
69
yanıtYanıtla
gürsel :

heykel şart.. arabaya ne gerek var üretmesekde olur alıştık mercedese forda üretip getiriyorlar bize

85
45
yanıtYanıtla
Umut Gültekin:

Motor Bosch ALMANYA Batarya ÇİN Entegrasyon ALMANYA Şaşi MYRA Tasarım İTALYA =) =) Adıda yerli otomobil yıllardır parçalarını topladığımız mercedes ford bunlarda yerli o zaman =) =) =)

19
93
yanıtYanıtla
YAVUZ,33....!!!:

Yemin ederim kardeş bu arabayı yapan mühendisler senin kadar bilgili değildir araç hakkında,,,,ne çok bilgin var, sende otomotivcisin galiba,,,yoksa devletin bazı kademelerinden bilgi sızdıranmı var sena araç hakkında..??????

yanıt21
yanıt6
Eğrioturdoğrukonuş:

İHA SİHA 'larımızda öyle başlamıştı ...... ama senin gibiler de bunu anlayacak kapasite yok ki..

yanıt39
yanıt8
Sevda Gül :

Cok mu dokundu?

yanıt0
yanıt0
Fatihan:

Yahu şu habere bile tahammül edemeyen tırnak için de yerli olan ama genetiği bozuk olan ne kadarda yine tırnak içerisinde soyluyorum insan varmış...eğitim şart...ve ayrıca etkili ve yetkili olsam tohum kontrolü yaparım bu musvettelere,.biraz ağır oldu ama bunlara dokunmaz bu laflar etmez..

41
16
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title