Haberler

Yılın Hekimleri Ödüllerini Aldı

Mersin'de, "yılın hekimi" seçilen doktorların Ankara'da düzenlenen törenle ödüllerini aldığı belirtildi.

Mersin'de, "yılın hekimi" seçilen doktorların Ankara'da düzenlenen törenle ödüllerini aldığı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Mersin Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Uzmanı Dr. Ali Can ve Acil Tıp Uzmanı Dr. İbrahim Akça "yılın hekimi" ödülüne layık görüldüğü bildirildi.

Mersin'deki hekimlerin diğer illerdeki yılın hekimleriyle Ankara'da düzenlenen törenle ödüllerini aldığı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Uygulama kapsamında 81 ilden seçilen hekimler Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Törende ilimizi Mersin Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Uzmanı Dr. Ali Can ve Acil Tıp Uzmanı Dr. İbrahim Akça temsil etti.

Mersin Şehir Hastanesinde görevli Anestezi Uzmanı Dr. Ali Can ve Acil Tıp Uzmanı Dr. İbrahim Akça, yaklaşık bir yıl önce hizmete giren Mersin Şehir Hastanesinin taşınması sürecinde, ameliyathane ve acil servis hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermeden taşınması ve yeniden yapılanma sürecindeki katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldü."

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yılın hekimi seçilen Can ve Akça'yı tebrik etti.

Can ise hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu bildirdi.

İçinde insan sevgisi olmayan birisinin bu işi yapamayacağını belirten Can, "Uzun ve meşakkatli bir eğitim sürecinin sonunda başladığımız meslek hayatında sürekli olarak kendimizi yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Meslek aşkı ve insan sevgisi olmadan bu işi yapmak çok zor. Sağlık çalışanları ailesinden ve sosyal hayatından fedakarlık ederek hizmet veriyor. Bir hekim olarak hasta ve hasta yakınlarından isteğimiz sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı davranmaları." ifadelerini kullandı.

Akça'da, Mersin Şehir Hastanesi'nin Türkiye'de hizmete giren ilk şehir hastanesi olduğuna anımsattı.

Taşınma sürecinde hastaların mağdur olmaması için açılış öncesinde çok yoğun mesai harcadıklarını ve bu süreci yüz akıyla tamamladıklarını belirten Akça, şunları kaydetti:

"Taşınma sürecinde ve öncesinde üzerimizde çok büyük bir baskı vardı. Gerçekten çok önemli bir planlama ile ilimizde bulunan iki hastaneyi, yeni açılan Şehir Hastanesi bünyesinde birleştirdik. Bu süreçte yanımızda olan ve bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü, taşınma ve yeniden yapılanma sürecinde birlikte hizmet verdiğimiz tüm arkadaşlarım adına aldım."

Kaynak: AA / Güncel

14 Mart Ali Can Mersin Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title