Haberler

"Yeşil altın" olarak bilinen bamya, kilosu 30 liradan tezgahlara indi

Güncelleme:

"Yeşil altın" olarak bilinen bamya Samsun'da tezgahlara inmeye başladı. Sokakta köylü kadınlar tarafından satışa sunulan bamyanın kilosu 30 liradan alıcı buluyor.

Samsunlu kadınlar ve bazı öğrenciler evlerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bahçelerinde yetiştirdikleri bamyaları şehir merkezindeki kaldırımlarda satıyor. Yılın altıncı ayından itibaren Samsun'un şehir merkezindeki işlek caddelere konuşlanan satıcılar, yetiştirdikleri bamyaları tezgahlarından alıcılara ulaştırıyor. Yarım kiloluk poşetler halinde hazırlanan bamyaların paket fiyatı boyutlarına göre 5 TL'den başlayıp, 15 TL'ye kadar çıkıyor.

'Yeşil altın' olarak bilinen bamya, kilosu 30 liradan tezgahlara indi

"BAMYADA BOY BÜYÜDÜKÇE FİYAT DÜŞÜYOR"

Günde 100-200 TL arasında satış gerçekleştirdiklerini ifade eden lise 4. sınıf öğrencisi Polat Kabadayı, "Bamya satışları şu anda düşük gidiyor. Yeni yeni işler açılıyor. Tek tük alanlar oluyor ama genelde ucuza almak istiyorlar. Büyük bamyalar 5 TL, orta boy bamyalar 7,5-10 TL, küçük boy bamyalar ise 15 TL'den satılıyor. Bamyada boy büyüdükçe fiyat düşüyor çünkü en değerlileri en küçük boydakiler oluyor. Küçük bamyalar daha çok rağbet görüyor. Daha lezzetli olduğu da söyleniyor. Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Her sene bamya satıyorum. Ailem topluyor ben de onlara destek olmak için satıyorum. Günde 100 TL ile 200 TL arasında satış yapıyoruz. Bamya toplamak çok zahmetli bir iş. Güneşin altında toplamak, temizlemek, paketlemek büyük çaba gerektiriyor. İnsanların bamya fiyatlarını pahalı bulması, olmayacak ucuzlukta fiyat biçmesi bizi üzüyor. Zahmetli bir ürün olduğunu anlatıyoruz ama insanlar buna bakmıyorlar. Sürekli indirim yapmaya çalışıyorlar bu da bizi zorluyor. Emeğimizin karşılığını verseler çalışmaktan hiç yorulmayız" dedi.

'Yeşil altın' olarak bilinen bamya, kilosu 30 liradan tezgahlara indi

VATANDAŞLAR FİYATLARI PAHALI BULUYOR

Vatandaşlar ise bamya fiyatlarını şu an için pahalı buluyor. Bamya satın alan bir vatandaş, "Fiyatlar biraz pahalı ama bamyanın zahmeti de çok. Geçen sene de aynı fiyata ürün satılıyordu. Köylüler de bunu büyük zahmet ile topluyorlar. Ben bamyanın sulu yemeğini yapmayı biliyorum. Aslında kızarma ve turşu da yapılıyormuş. Onlar da güzeldir diye düşünüyorum." dedi.

'Yeşil altın' olarak bilinen bamya, kilosu 30 liradan tezgahlara indi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

Boş Yapma Doldur:

Eskiden 50 TL pazar arabamız elimiz kolumuz dolardı. Şimdi iki poşet eşya elli liradan fazla oldu. Gelir yok gider çok ne oldu bize böyle kimler doymak bilmiyor anlamak mümkün değil

41
2
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

O iğrenç şeye 30 tl mi veriyorlar??????????

0
8
yanıtYanıtla
Redki 27:

Bamyaya 30 lira verecek enayi var mı. Bu sene 30 dan alırsanız seneye bunlar doymaz 60 lira yaparlar. Hükumetin işi bu gidişle çok zor.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title