Haberler

Antep fıstığı üreticileri, hırsızlık olaylarına karşı tarlalarda silahlı nöbet tutuyor

Güncelleme:

Son yıllarda fiyatının artmasıyla hırsızların hedefi olan Antep fıstığında hasat zamanına kısa bir süre kaldı. Gaziantep'te, yeşil altın olarak bilinen Antep fıstığının hasadına kısa süre kala artan hırsızlık olaylarının önüne geçmek isteyen çiftçiler ve fıstık bekçileri ise gece gündüz silahlı nöbet tutmaya başladı.

Antep fıstığı üreticileri, hırsızlık olaylarına karşı tarlalarda silahlı nöbet tutuyor

TARLALARA NÖBET KULELERİ KURULDU

Bu sene rekoltesi yüksek olması beklenen ürünlerini hırsızlardan korumak isteyen çiftçiler, fıstık tarlalarının içerisine nöbet kuleleri kurup ya bekçi tutuyor, yada ürünlerini kendileri gözetliyor. Bekçiler ve çiftçiler yoğun şekilde artan hırsızlık olayları nedeniyle hasada kısa bir süre kala ve hasat zamanı av tüfekleriyle 7 gün 24 saat aralıksız nöbet tutuyor. Nöbetçiler, yaşanan olumsuz bir durum karşısında ise ya jandarma ekiplerine ihbarda bulunuyor yada av tüfekleriyle havaya ateş açıp hırsızların bölgeden uzaklaşmasını sağlıyor.

Antep fıstığı üreticileri, hırsızlık olaylarına karşı tarlalarda silahlı nöbet tutuyor

"NE YAZIK Kİ HIRSIZLIK ÇOK FAZLA OLUYOR"

Şahinbey ilçesi Zeytinli Mahallesi'nde fıstık üreticiliği yapan ve yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı ürünlerini koruduklarını söyleyen Levent Tanrıöver, "Antep fıstığında hasada bir ay kaldı. Bu dönemde ne yazık ki hırsızlık olayları çok fazla oluyor. Biz de bu olaylara karşı caydırıcı olabilmek için gece gündüz tüfekle nöbet bekliyoruz. Yani burada hem fıstıklarımızla uğraşıyoruz hem de hırsızlık olaylarını önlemeye çalışıyoruz. Kendi ürünümüzü de komşularımızın ürününü de koruyoruz bu şekilde. Gece gündüz nöbet tutuyoruz. Sadece belli saatlerde yemek yemek için eve gidip hemen geri geliyoruz" dedi.

Antep fıstığı üreticileri, hırsızlık olaylarına karşı tarlalarda silahlı nöbet tutuyor

"HIRSIZLAR DA HASAT DÖNEMİNİ BEKLİYOR"

Zeytinli Mahallesi Muhtarı Adem Tanrıöver ise hasat dönemini hırsızların da dört gözle beklediğini aktararak, "Antep fıstığı hasadına çok kısa bir süre kaldı. Hasada kısa bir süre kala bu hırsızları da cezbediyor. Çünkü onlar da bir yıl boyunca bu hasat dönemini bekliyor. Fıstığı da toplaması kolay olduğu için 3-5 hırsız bir araya gelip 50-100 kilo toplasalar onlara yetiyor. Bir de fıstık ilk hasat döneminde iyi bir fiyata satılabildiği için kolay paraya dönüştürülebiliyor. Biz de bu nedenlerden dolayı fıstık hırsızlarını önlemek için bekçiler tuttuk. Bazı çiftçilerimiz kendileri de bekçilik yapıyor. Burada hırsızları caydırmak için jandarma ekipleriyle koordineli çalışıp, tüfekle bekçilik yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (14)

hakan:

hiç acımıyorum umarım antepteki nizipteki bütün fıstıkları çalarlar, yada yüce yaradan hepsini yaksın kül etsin . bu fıstık sahiplerinin yüzüne ev fiyatları çok yükseldi , baklava fiyetları uçtu güya antepliyiz baklava yiyemiyoru, fıatık yiyemiyoruz . bu fıatık sahiplerinin ne bir kimseye hayrı var ne zekat verirler devlet daha birde bunlara destekleme parası veriyor halen de aglarlar hersene fıstık parasıyla ev alıyorlar alabildigine ev fiyatları yüksek burada memurum ev alamıyorum onların yüzüne

24
25
yanıtYanıtla
siya:

kardeşim üreticinin kazandığı birşey yok. Kazanan hep karaborsacılar.

yanıt9
yanıt6
Ali:

15 yıl çocuk gibi bak elin cibiliyetsizi gelsin hasadı kaldırsın... Elinden alan mı var Hakan efendi sende yetiştir...

yanıt0
yanıt0
Ali vural:

Aynen abicim

yanıt0
yanıt0
Bora:

Senin gibi düsünceye sahip bir memurun hemen isden atilmasi gerek...kis yaz,sicak soguk demeden ciftcilik yapip gecimini saglayan köylü kesime böyle beddua edilirmi? Toptancilar yüzünden fiyat artiyor c8ftcinin günahi ne...ayrica kinsenin günahini alma zekat gizi xapilir nerden biliyon kimin verip vermedigini? Cahilce cok sacma bir yorum yapmissin yazik sana

yanıt1
yanıt0
Mahir:

Memleket ne Halde ayip gunah agactaki fistik caliniyor yarin bir gun Don calacaklar..

21
0
yanıtYanıtla
Vatan:

Üreticiler bu kadar fahiş fiyat olurmu 140 tl antep fıstığı bu ne insanlar yiyemez olduŞimdi bazıları diyecek ki karaborsacılar ne karaborsası kursunlar o zaman bir koparatif devletin tarım kredi kop birlikte çalışsınlar ürünleri orada satsınlar hem daha fazla kazansınlar hemde vatandaş ucuz ürün tüketsin. Hepsi fırsatçıııııııııııı

3
4
yanıtYanıtla
Halkla ilişkiler:

Biz üretici kg fiyatını 14/15 den veriyoruz 140 değil 14 zor görüyoruz

yanıt0
yanıt0
Mb:

Azdı azdı

0
2
yanıtYanıtla
Besey demir:

Hirsizlrin suçu yok suç bunları yakalayıp bırakanların daha cik çalarlar gecen yil fıstığımiz çalın di şikayetçi olduk helen ses çıkmadı bu sene fıstık geldi yine bekçi tuttuk ama boş olan bekçi çifçiye bir de jandarmaya oluyor yakalıyorlar bırakıyorlar hel üç ay at içeri bak nasıl olur neyse bunada alıştık sistem bu

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title