Haberler

"Yıldırım'daki Kentsel Dönüşüm Ovayı Tehdit Etmiyor"

Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ve 7 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları sürüyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ve 7 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları sürüyor. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kentsel dönüşümün tarım arazilerine zarar verdiği iddialarını yalanladı. Ayrıca Başbakanın talebiyle 8-10 kat olarak planlanan inşaatlar 5 kata düşürüldü ve yeni planların onayı bakanlıktan alındı.

Yıldırım ilçesinde 39 bin konut yıkılarak yerine 50 bin konutun inşa edileceği dönüşüm pojesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte Mevlana Mahallesi'ndeki inşaat çalışmalarını inceledi. Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu belirten Keskin, "Bursa bir deprem bölgesi. 1999 depreminden bu yana da Bursa büyük bir deprem yaşamadı, ama her an bir deprem beklentisi var. Sayın başbakanımız ve milletvekillerimiz bir kanun çıkardılar. 6306 sayılı yasayla bir kapı araladılar. Bu kapıyla dünyamız aydınlandı. Biz o kanunun çıkmasıyla birlikte işe başladık. Varoş nitelikli plansız 7 mahallemizde, "depremde insanlar binaların altında kalmasın" diye büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü olarak, 17 Ağustos'ta depremin yıl dönümünde burada bir temel attık. Temeli attığımızda, Sayın başbakanımız, '8 katlı binaları da 6 kata indirin' dedi. 'Zemin üzeri 5 kat olsun' dedi. Biz de bu revizeyi yaptık. Bakanlığımızın onayına sunduk. Şu anda herhangi bir aksama olmaksızın, bu 7 mahallede etap etap dönüşümü başlattık. Temeli başbakanımızın atmasıyla da işe başlamış olduk" dedi.

TARIM ARAZİSİ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Milletvekili Şahin'e inşaat çalışmaları konusunda bilgi veren Başkan Keskin, çalışmaların ovaya zarar verdiği iddialarına sert tepki gösterdi. Keskin, "Gördüğünüz gibi çevre yolu üzerindeyiz. Tarım arazisine bir metre girmiş değiliz. Temelleri çok sağlam atıyoruz. 2 katlı binanın sığacağı boyutta temel atıyoruz. 36 metreye kadar da kazıklar çakıyoruz. Milletin cebinden para çıkmıyor. Bütün ev sahiplerine daire vereceğiz" açıklamalarında bulundu.

Keskin, Plan ve Bütçe Komisyonu'na üye olan Milletvekili Şahin'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sırasında ödeneğin aktarılması hususunda kendilerine yardımcı olduğunu hatırlatarak, "Bu konuda bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim katlarımız en fazla zemin üzeri 5 olmak üzere 5, 4, 3 şeklinde olacak. Hepsi yeşil alanlara bakacak. Yeşil, son derece önemli. Şu anda bir karış yeşili olmayan bu 7 mahalle tamamen beton yığını. Biz 12 bin metrekarelik park da yapacağız. Başbakanımızdan da bu konuda teşekkür aldık" ifadelerini kullandı.

"BİRİLERİ YANLIŞ BİLGİLENDİRİYOR"

Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Yıldırım ilçesinde 7 mahallede 46 bin konutun yeniden revize edilerek sosyal ve yeşil alan donatılarıyla birlikte şehre kazandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Biz parlamentoda sizin yanındayız. Kamuoyunda ova ile ilgili bazı eleştiriler var. Ova koruma planına hiçbir zaman girmediğinizi biliyoruz. Kafalarda böyle yanlış bazı düşünceler var. Birileri yanlış bilgilendirmeler yapıyor. Sizin doğruyu yaptığınızdan eminiz. Bu çalışmaların zemin artı 5 kata düşürülmesi bayağı zamanınızı aldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce burada açılış yaparız. 2B yasasından elde edilen satışların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmasıyla elde edilecek maddi imkanların bir an önce Mevlana Mahallesi'ne aktarılması da bize ait. Bu projeyi sayın Başbakanımız temelini atacak kadar başarılı bulduysa, bunun altında çok ciddi efor vardır" diye konuştu.

Başkan Keskin, Milletvekili Şahin'e toplam 7 mahallede bulunan 39 bin konutun yıkılarak yerine modern 50 bin konut yapılmasını öngören kentsel dönüşüm projesi hakkında detaylı bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Özgen Keskin Yerel Haberler

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede? Hollanda Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Hollanda Kanada hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

Irkçılığa maruz kalan İlkay Gündoğan'dan tartışma yaratacak sözler: Ben de Alman'ım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title