Haberler

Yerel Medya Özendirme Yarışması" Başvuruları Başlıyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak ve yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek maksadıyla kapsamı genişletilen “Yerel Medya Özendirme Yarışması”nın başvuruları başlıyor.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak ve yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek maksadıyla kapsamı genişletilen "Yerel Medya Özendirme Yarışması"nın başvuruları başlıyor.

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, yaptığı yazılı açıklamada, "Başvurular, 1 Nisan-20 Nisan 2014 tarihleri arasında BYEGM'nin kurumsal internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yarışmada bu yıl "Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika - Ekonomi - Kültür - Turizm- Spor), Köşe Yazısı, Mizanpaj, Araştırma, Röportaj, Haber Fotoğrafı ve Türkçenin Doğru Kullanımı (dergi) dallarının yanı sıra ilk kez Yerel İnternet Haber Sitesi, Radyo Haber Programı ve Televizyon Haberi kategorileri de yer alacak. Yarışmada, jüri tarafından uygun görülmesi halinde her dalda ilk üç dereceye girenlere ödül verilecek" dedi.

Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika-Ekonomi-Kültür-Turizm-Spor), Köşe Yazısı, Araştırma, Röportaj, Radyo Haber Programı (belgesel, kültür-sanat, eğitim, sağlık vb konularda halkı eğitici sosyal içerikte olan programlar) ve Televizyon Haberi dallarında, eserlerin klasik haber yazımına uygun, yerel meselelere çözüm getiren, yerel konuların görünürlüğünü arttıran özgün eserler olması gerekiyor.

Yerel İnternet Haber Sitelerinde ise kriterler, içeriğin doyurucu ve özgün olması, güncellenme sıklığı, şablon kullanılmadan hazırlanmış olması, görsellerin etkin kullanımı, okurlar için kolay kullanımlı olması, yarışmaya son başvuru tarihinden en az 3 ay önce yayına açılmış olması ve okurlarla etkileşim seviyesi olarak belirlendi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title