Haberler

Yakutiye Kent Meydanında Aşık Reyhani Rüzgarı Esti

Güncelleme:

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde kent meydanında Erzurum'un son dönem önemli şair ve ozanlarından Aşık Reyhani için anma gecesi düzenlendi.

Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen '2. Geleneksel Temaşa-i Ramazan' etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanında Erzurum'un son dönem önemli şair ve ozanlarından Aşık Reyhani için anma gecesi düzenlendi. Reyhaninin çırağı Aşık İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam sazları ve sözleriyle geceyi şenlendirdiler. Milletvekili Adnan Yılmaz mikrofonu eline alarak Erdal Güzel ile "Bu dağda" şiirini okudular.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un ev sahipliğinde Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen "Aşık Reyhaniyi" anma etkinlikleri renkli geçti. Reyhani'nin çırağı aşık İhsan Yavuzer ile aşık Rahim Sağlam'ın saz ve sözleriyle katıldığı gecede Erdal Güzel, İsmail Bingöl sunumlarıyla eşlik ettiler.

Temaşa-i Ramazan Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen geceye Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un yanı sıra Atatürk Üniversitesinden çok sayıda akademisyenin katılması dikkatlerden kaçmadı. Bazı akademisyenlerin ise geceyi kamerayla kaydettikleri gözlendi. Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Cengiz Alyılmaz, "Bir arkadaşımızdan rica ettim, etkinliğin tamamını kayda aldırıyorum. Yakutiye Belediyesi güzel bir iş yapmış. Bu vefalı tavırdan dolayı Belediye Başkanı Ali Korkut'a teşekkür ediyoruz" dedi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar halkın, aşıklar atışması, Reyhani'ye dair saz ve sözün söylendiği gecede Kent Meydanını terk etmemesi "Erzurum halkından Reyhaniye saygı"sı olarak değerlendirildi.

Gecede aşık Rahim Sağlam ile İhsan Yavuzer atışmaları ve Aşık Reyhani'ye ait aşıklamaları büyük ilgi gördü. Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ile şair İsmail Bingöl'de Reyhani'ye dair anılar, hatıraları anlatıp şiirlerini okudular. Anma gecesine katılan Milletvekili Adnan Yılmaz'ın Erdal Güzel ile karşılıklı olarak Reyhani'rin "Bu dağda" isimli şirini okuması büyük ilgi gördü. Milletvekili Adnan Yılmaz, şiirin bazı bölümlerini değiştirerek "Bir vekil gezer bu dağda" ifadesiyle büyük alkış aldı.

Bu arada Aşık Reyhani'nin Bursa'da yaşayan aile fertlerinin babaları için düzenlenen anma gecesi için minnet telgrafı alkışlarla karşılandı.

VİYANA KAPILARI

Aşık Reyhani'yi anma programı öncesinde sergilenen kısa parodi de büyük alkış aldı. Bir yeniçerinin canlanan ruhunun, Viyana sokaklarında çöpçülük yapan bir Türk ile karşılaşmasını hikaye edinen parodide, Yeniçeri ağzından "Biz Viyana kapılarına buraları almak için gelmiştik, siz sokaklarını süpürmek için gelmişsiniz" sözleri izleyicileri etkiledi. Mehter marşı fonuyla sergilenen parodi, yine bir mehter marşıyla son bulurken Kent Meydanını dolduran binlerce insan duygu dolu anlar yaşadılar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Adnan Yılmaz Erdal Güzel Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title