Haberler

Varto'da "Hamurpet Gölü Doğa ve Kültür Şenliği"

Varto Kaymakamlığı ve Muş İli Varto İlçesi ve Bağlı Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle "4. Hamurpet Gölü Doğa ve Kültür Şenliği" düzenlendi.

Varto Kaymakamlığı ve Muş İli Varto İlçesi ve Bağlı Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle "4. Hamurpet Gölü Doğa ve Kültür Şenliği" düzenlendi.

Hamurpet Gölü kenarında düzenlenen şenliğe, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Serdar Yoldaş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı Doğan Yılmaz, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerel sanatçıların sahne alması ile başlayan şenlik, at yarışları, balık tutma ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden HDP Muş Milletvekili Çelik, Hamurpet göllerinin su sporları ile hayat bulacağını, bölgenin Urartulardan kalma kalesiyle uluslararası turizme açılabileceğini söyledi.

Geleneksel hale getirilen şenliğin devam etmesi için her türlü gayreti sarf edeceklerini ifade eden Muş İli Varto İlçesi ve Bağlı Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Tekin ise, şöyle konuştu:

"Ortak akılla beceremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Hemşehrilerimden istirhamım ötekileştirmeden ayrıştırmadan Nazım Hikmet'in dediği gibi bir orman gibi kardeşçe yaşamamın yollarını arayalım. Benim burada verebileceğim en iyi mesaj kardeşlik barış mesajıdır. Yıllardır unutulmuş Hamurpet gölleri doğa güzelliğiyle Türkiye'ye tanıtmamız bölgemiz için çok önemlidir." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Demir Çelik Varto Muş Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Vartolu:

İlçemizde yapılan bu tür etkinlikler güzel ancak keşke siyaset işin içinde olmassa inanın daha eğlenceli ve daha fazla katılım olurdu bu şenlikte duyduğuma göre yüze yakın genç dağa çıkmış buda akıllara planlanmış bir şenlik olduğunu getiriyor yazık onlarca gence ve ailelerine...

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title