Haberler

Van: Yerel Yönetimler

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi Ekiplerince Şehir Merkezinde Gıda Satışı Yapan İşyerlerine Yönelik Bir Denetim Çalışması Yapıldı. Denetimlerinde Her Girilen İşyerinde Eksikler Olduğu Tespit Edildi.

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekiplerince şehir merkezinde gıda satışı yapan işyerlerine yönelik bir denetim çalışması yapıldı. Denetimlerinde her girilen işyerinde eksikler olduğu tespit edildi.

İşyerlerine sağlıksız şartları içeren durumlarının belirli süre içerisinde olumsuzluklarını gidermeleri için tutanaklar tutuldu. Bir Pastane imalathanesine yapılan denetimde rastlanılan sağlıksız ortam şaşırttı. İmalathane içerisinde duvarlarda gezinen kurtçuklar, tatlılar üzerine konan sinekler, çürük ve kurtlanmış fıstık içleriyle dolu imalathaneyi kontrol eden denetleme ekiplerince tutanak tutuldu. Denetim sonrası Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 milyar 200 milyon TL para cezası kesildi. Belediye Zabıta Denetleme ekipleri ise encümende görüşülmek üzere zabıt tanzim etti.

Vitrin ve lüks ortamların oluşturulmasına aldanıp da gönül rahatlığıyla yenen yiyeceklere ve alınan gıda maddelerine dikkat edilmesini belirten yetkililer, "Şüphe duyulan işyerlerini bize söylemeleri halinde gereken hassasiyet gösterilerek hijyen ortamın oluşması sağlanacaktır. Bizler genel olarak günlük 3 ayrı ekiple denetimlerimizi sıkı tutmaktayız. Bu konuda vatandaşın gerekli duyarlılık göstermelerini istiyoruz. Sağlıklı ortamların oluşmasında hep birliktelikle hareket etmekle mümkün olacağı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title