Haberler

Vali Güzeloğlu'ndan Emniyet ve Jandarma Teşkilatına Veda

Kocaeli Valiliği görevine atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na veda ziyaretinde bulundu.

Kocaeli Valiliği görevine atanan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na veda ziyaretinde bulundu.

Güzeloğlu, ilk ziyaretini Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne yaparak emniyet mensuplarıyla vedalaştı. Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, Vali Güzeloğlu ile 8,5 ay birlikte çalıştıklarını ifade ederek, "Sayın Valimizin, 4 buçuk yıllık görev süresinde toplumun her kesiminden ve kamu kurumlarının tamamından büyük bir sevgi ve saygı kazandığını yakından gördük. Sayın Valim, öngörüleriniz ile yol açıcı oldunuz, bizlere destek oldunuz. Mahalli İdareler Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini birlikte geçirdik. Suriyeli vatandaşlarımız dahil birçok önemli konuda önümüzü açan, bizleri aydınlatan siz değerli Valimize teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Gitmeniz bizim kaybımız oluyor ama Kocaeli için kazanımdır. Sizi hiç unutmayacağız. Yolunuz açık olsun" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Varlığından bu yana ülkemizin birlik beraberliği, devletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşama iradesi, milletimizin güvenliği için katkı ve hizmetler veren, huzur ve güven düşmanlarıyla mücadele ederken şehit olan kardeşlerimize ruhları şad olsun diyor, gazilerimizi yad ediyorum" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün bütün bu değerler uğruna ortaya konulan çabanın en yakın tanığı olduğunu aktaran Güzeloğlu, "Bizler bu milleti geleceğe taşıma, huzur ve emniyetin temin ve tesisi başta olmak üzere temel değerlerde geleceğe akması inancının temsilcileriyiz. Huzur, güven, sulh ve sükunu temin etmezseniz diğer kazanımların değeri bir anlam ifade etmemektedir. Devlet kavramının temel fonksiyonunun emniyet ve adalet olduğu kaçınılmaz gerçektir. Mersin'de huzur ve emniyeti, en yüksek düzeyde tesis etmeye, vatandaşlarımızla işbirliğiyle gerçekleştirmeyi hedefledik. Hamd olsun Türkiye'nin ve dünyanın en önemli stratejik kenti ve göçü her daim alan göç kenti kimliğiyle Mersin, sorunlarla değil güzelliklerle anılan bir şehir haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Bütün bunların yanında en önemlisinin vatandaşlarla iç içe, gönül gönüle olmak, birlikte yol almak olduğunu kaydeden Güzeloğlu, şöyle devam etti; " İnancım ve yönetim anlayışım cadde, sokak isimlerinde, tabelalarda değil, gönüllerde yer almak olmuştur. Mersin'de her kesimden insanlara, Türk'ünden Çerkez'ine, Kürd'ünden Arap'ına, Hristiyanından Musevisine, Ortodoksundan Katoliğine, Ezidisine kadar her kişisine dokunmaya gayret ettik. Mersin artık Türkiye'nin uluslararası marka yolculuğuna çıkmış en önemli kentlerinden birisidir."

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Bahar, Vali Güzeloğlu'na plaket ve hediye takdim etti.

JANDARMA KOMUTANLIĞINA ZİYARET

Veda ziyaretlerine Mersin İl Jandarma Komutanlığı ile devam eden Güzeloğlu, Alay Komutanı Alb.Ömer Uyan ve jandarma personeli ile bir araya geldi.

İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Ömer Uyan, Vali Güzeloğlu'nu eğitim ve öğretim yapılan, insanların bilgilendirildiği bir okul gibi gördüklerini dile getirerek, "Sayın Valim sizi öngörülü, ileriye dönük kararların alındığı, sadece Mersin'in değil bölgenin, ülkemizin ve dünyanın sorunlarının konuşulduğu, çözüm arandığı bir okul gibi gördük. Bu tek kişilik bir okul. Biz de derslerimize çalıştık. 4,5 yıllık görev süreniz içerisinde problemsiz, sorunları ön alarak, muhtemel olayları sizin öngörmenizle bizi teşvik ve yönlendirmenizle tüm güvenlik teşkilatlarımız ile işbirliği ve koordinasyonla başarılı bir dönemi bitirdik. Her şey için sağ olun. Sizin katkılarınız ve çalışmalarımız olmasa bizler güvenlik konusunda ilimizin huzuru ve emniyeti konusunda sıkıntılar yaşardık. Bizlere çok katkınız oldu. Şükranlarımızı sunuyor, yeni görevinizde de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu da konuşmasında, başarının ekip çalışması ile mümkün olabileceğine vurgu yaparak, "Bir başarı varsa ekip çalışması, buna inanmış bir kadro ile var demektir. Sizler hakikaten çok güzel sorumluluk paylaştınız, üstün görev anlayışıyla hizmet ettiniz. Allah, bu ülkeyi, el birliğiyle, güç birliğiyle ve gönül birliğiyle hedeflerine ulaştırmayı nasip etsin. Sizleri ve bizleri mahcup etmesin. Çok güzel bir görev süresini geride bıraktık. Sizlerin şahsında tüm değerli jandarma teşkilatı personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Güzeloğlu, personele bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek veda ederken, törenin ardından Alb. Ömer Uyan, Güzeloğlu'na plaket takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Basri Güzeloğlu Mersin Yerel Haberler

title