Haberler

Uşak: Uşak Havaalanı Seferberliği Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta yolcu azlığı nedeniyle kapanma riski taşıyan Uşak Havaalanı için seferberlik ilan edilmesinin ardından yolcu sayısındaki artış sevindirirken, seferberlik halinin devam etmesine karar verildi.

Geçtiğimiz hafta yolcu azlığı nedeniyle kapanma riski taşıyan Uşak Havaalanı için seferberlik ilan edilmesinin ardından yolcu sayısındaki artış sevindirirken, seferberlik halinin devam etmesine karar verildi.

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) yapılan toplantıda konuşan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, doluluk oranında artışın sağlandığını ancak sayının istenilen oranlara halen ulaşmadığını söyledi. Uşak Havaalanı'nın sürekli açık kalması için gerekli olan doluluk oranın en yüksek seviyede tutulması gerektiğini dile getiren Karaman, "Başlatılan seferberlikle geçen hafta yolcu oranlarında artış oldu. Ancak bu artış bizi tatmin etmedi. Doluluk oranlarını yüzde 70'lere yükseltmemiz lazım. Uşak'a uçak kültürünü aşılamamız gerekli. Bunun için tüm Uşaklılar'la birlikte hareket etmemiz gerekir" dedi.

Artık İstanbul'un Uşak'a 40 dakika uzaklıkta olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, "Daha önce 8 saat yolculukla İstanbul'a ulaşırken bu 40 dakikaya düştü. İstanbul içersinde bir yerden bir yere giderken saatlerce yolculuk yapıyorsunuz ama Uşak'tan sadece 40 dakika ulaşıyorsunuz" diye konuştu.

Atlasjet Uşak Temsilcisi Barış Battal ise, geçen haftaya oranla uçuş rakamlarında bir yükselme olduğunu ancak kapanma riskinin hala devam ettiğini belirterek, "Bu hafta Pazartesi günü 45 kişi geldi, 40 kişi gitti. Çarşamba günü ise 68 kişi geldi, 57 kişi gitti. Cuma günü yapılacak uçuş için de şu anda 78 yolcu uçuş için rezervasyon yaptırdı. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi belirgin bir artış var. Ancak henüz hedeflediğimiz rakamları tutturamadık. Biraz daha gayret göstererek Uşaklılar'a uçak kültürünü yayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title