Haberler

Türk-iş Genel Sekreteri Altun'dan Açıklamalar

Türk-iş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Başkanı Çetin Altun, Düzenlediği Basın Toplantısında Güçlü Bir İktidarın Yanında Güçlü Bir Muhalefetin Gerekli Olduğunu Belirtti.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanı Çetin Altun, düzenlediği basın toplantısında güçlü bir iktidarın yanında güçlü bir muhalefetin gerekli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çok yorgun bir 2006 geçirdiğine ve 2007 yılında da sıkıntıların devam edeceğini ifade eden Altun, Türkiye'de gerginlik oluşturacak politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Altun, bir an önce dışa bağlı politikalardan vazgeçip kendi iyiliğimize olan politikalar üretilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Başkan Altun, "Önümüzdeki seçimde kuvvetli iktidar, kuvvetli muhalefete ihtiyaç vardır. Ülkenin, bölgenin birlikteliğini bozacak, mutluluğunu bozacak gelişmeler olmamalıdır. Hiçbir olumsuz olaya kayıtsız kalmayacağız. Ülkenin siyaseti küçük nedenlerle sağı da solu da parçalanmıştır. CHP'nin içine sindirebileceği, diğer sol partilerin de hazmedebileceği bir sol birlikteliği lazımdır. Sonuç alınabilmesi için bu gereklidir" dedi.

Başkan Çetin Altun ayrıca, ekonomide IMF, dış siyasette ABD, iç siyasette AB bağımlılığından kurtulunması gerektiğini vurguladı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) işçi açığı nedeniyle yeraltında bulunan 3 bin 500 metre uzunluğundaki ayak boyunun yüzde 35'ini çalıştırabildiklerini ifade eden GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, "Yatırımsızlık ve işsizlik nedeniyle istediğimiz üretimi yapamıyoruz. 3 bin 500 metrelik ayak boyunun ancak yüzde 35'inde üretim yapabiliyoruz. Bunun en azından yüzde 80'lere çıkarmamız gerekir. Bunun içinde acilen işçi alınmalıdır. Acilen 500'ü hazırlık işçisi olmak üzere bin 500 artı 2 bin üretim işçisine ihtiyaç vardır. Ayakların çalışmasını sağlamamak, üretimini artırmamak kurumun altına dinamit koymak demektir" diye konuştu.

1.6 milyar dolar değerinde kömür ithal edildiğini ifade eden Başkan Altun, kömür üretiminden vazgeçmenin mümkün olmadığını vurguladı. GMİS Başkanı Çetin Altun, ERDEMİR'in TTK'nın Armutçuk'taki ocaklara talip olması konusunda yöneltilen bir soruya, "ERDEMİR bizim kardeşimiz. TTK'nın çalışmadığı, üretim yapmadığı bakir yerlerde üretim yapması en doğal hakkıdır. Ama herkes kendi dalında uzman. ERDEMİR, KARDEMİR, TTK, herkes kendi dalında kalırsa daha iyi olur. ERDEMİR, çelik üretimine devam ettirsin. ERDEMİR'in talebini biz de karşılarız" şeklinde konuştu.

(OS-İÇ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title