Haberler

Türk Diyanet VakıfSen'den Gülşen'e kınama

Güncelleme:

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, şarkıcı Gülşen'in imam hatip okullarına yönelik sarf ettiği sözler ile ilgili açıklama yaptı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, şarkıcı Gülşen'in imam hatip okullarına yönelik sarf ettiği sözler ile ilgili açıklama yaptı.

Gülşen'in sanatçı olmaktan daha çok, ayrıştırıcı, kinci ve aşağılayıcı söz ve tavırlarını kınadığını ifade eden Şanlı, "Madde ile maneviyatın, ruh ile cesedin, ilimle irfanın birleştiği, insanlığın hizmetine koşacak nesiller yetiştiren imam hatip liselerine hakaret eden Sözde sanatçı Gülşen'i sanatçı olmaktan daha çok, ayrıştırıcı, kinci ve aşağılayıcı söz ve tavırlarını kınıyorum. Bu sözde sanatçının İmam Hatip neslini aşağılamaya çalışan bu zavallı sözde sanatçıyı özür dilemeye ve bir daha sahneye çıkmamaya davet ediyorum. Bir asırdır "İmam Hatip Mektebi/Okulu/Lisesi" adıyla eğitim sistemimizde yerini alan İmam Hatip Okullarının temel misyonu, eğitim öğretimde bütüncül bir yaklaşımı esas alıp fizik-metafizik, madde-mana, dünya-ahiret dengesini ve ilişkisini gözeterek varlığa, hayata, bilime ve sanata tevhidi bir anlayışla bakan, hayatın her alanında erdemleriyle var olan, tarihi ve kültürel mirasımızı özümsemiş, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanlığa faydalı olma idealine sahip, Kur'an ve Sünnet ekseninde bilgi ve hikmetin yolundan giderek medeniyetimizin ihya ve inşa sürecinde sorumluluk alan öncü nesillerin yetiştirilmesi olmuştur. İmam Hatip' li sadece imam değildir. Mühendistir, doktordur, akademisyendir, esnaftır, tüccardır, ziraatçıdır, veterinerdir, öğretmendir, hukukçudur. Velhasıl İmam Hatip'li toplumun hen katmanında ve her kademesinde vardır. O toplumun kendisi ve özetidir. İmam Hatip Liselerimiz, güven, sadakat, sevgi, sabır, samimiyet ve ihlastır. İmam Hatipliler, kula kulluğu değil, Allah'a kulluğu esas alan misyonun temsilcileridirler. İmam Hatip Liselerimiz; geçmişimizin övüncü, geleceğimizin aydınlığı, insanlığın kurtuluşudur. İmam Hatip ruhu; seksenbeş milyona yakın Ülke insanımızın, iki milyara yakın dünya Müslümanının, sekiz milyara yakın dünya insanın aydınlığı için bir manifestodur. İmam Hatip'li olmak, sadece cami ve seccadeden ibaret değil, hayatın her alanında yer alan ve insanlığa huzur sunan misyonun adıdır. İmam Hatip ruhu tüm insanların ve ve insanlığın kurtuluşudur. İmam Hatip Liselerimiz, devletimizin kontrolünde Milli Eğitim Bakanlığımızın bünyesinde nesil yetiştiren güzide okullarımızdır. Ülke insanının dini inanış ve anlayışlarını göz ardı etmeksizin bid'at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin denetim ve himayesinde gerçekleştirilmektedir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Togo Cumhuriyeti Gülşen Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title