Haberler

Turgutlu'da mola verip, Ata'yı andılar

Güncelleme:

Turgutlu'da mola verip, Ata'yı andılar Büyük Taarruz Bisiklet Turu ekibi 7 Eylül Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci günü kutlamaları dolayısıyla Turgutlu'da ziyaretlerde bulundu.

Turgutlu'da mola verip, Ata'yı andılar

MANİSA - Büyük Taarruz Bisiklet Turu ekibi 7 Eylül Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci günü kutlamaları dolayısıyla Turgutlu'da ziyaretlerde bulundu. Kurtuluş Savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karargah olarak kullandığı Karpuz Kaldıran Parkı civarında mola veren ekip Atatürk Bulvarında vatandaşlara selam verdi.

Her yıl Ankara Anıtkabir'de başlayıp İzmir'de sona eren Büyük Taaruz Bisiklet Turu, Turgutlu'ya geldi. Bugün öğlen saatlerinde kafile başkanı Emekli Albay Osman Kutlu nezaretinde Ahmetli'den Turgutlu'ya gelen ekip Kurutuluş Savaşı mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün karargah olarak kullandığı Karpuz Kaldıran Parkında mola verdi. Burada gazetecilere açıklama yapan kafile başkanı Osman Kutlu, "On bir yıldır Büyük Taarruz Bisiklet Turu düzenliyoruz. Bu faaliyetimizde unuttuğumuz tarihi, tarihi alanlar, savaş alanlarını, Büyük Taaruzda o günlerde yaşanan bütün yerinde ve doğru şekilde anlatabilmek amacındayız. Ankara Anıtkabir'den yola çıkıyoruz, ordumuz hangi gün nerede olmuşsa bizde bugün orada olarak İzmir'e kadar devam ediyoruz. 19 gün ve 1150 kilometre mesafe katediyoruz. Olay yerlerine şehit mezarlarına aynı dakikalarda gelip, hem hikayelerini anlatıyor, hemde anma törenlerini yapıyoruz. Böylece hem katılımcılar hem de halk tarafından unutulan bir takım değerlere sahip çıkmak amacındayız. Bu 11 yıllık süreçte oldukça olay yeri ve şehit mezarı ortaya çıkardık, dağınık ve bakımsız olan şehit mezarlarının da bakımlı hale getirilmesini sağladık. Ama yetmez diyoruz ve daha fazlasını da yapmaya çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Eylül Genel Yerel Spor Haberler

title