Haberler

Tekirdağ'da Hasat Bayramı

Tekirdağ’da düzenlenen törenle ‘2016 yılı Hasat Bayramı’ kutlandı.

Tekirdağ'da düzenlenen törenle '2016 yılı Hasat Bayramı' kutlandı. Hasat Bayramı töreninde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "Buğday, insanlar için vazgeçilmez bir gıdadır. Biz buğdaysız yapamayız, dünya yapamaz, insanlık yapamaz" dedi.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesine İnecik Mahallesinde düzenlenen Hasat Bayramı törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca ve Tekirdağ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı'nın yanı sıra birçok yetkili ve çiftçi katılarak, çeşitli tarım kuruluşları tarafından Hasat Bayramı kapsamında açılan stantları gezdi.

"DÜNYA BUĞDAYSIZ YAPAMAZ"

Hasat Bayramı töreninde konuşan Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ'ın 4 milyon 100 bin dekar tarım arazisine sahip olduğunu belirtti. Sarıkoca, "Bunun 1 milyon 850 bin dekarında, 1. Sırada buğday üretimi var. Tabi bu rakamlar yıllara göre 50 bin, 100 bin ileri geri oynar. 2. Sırada 1 milyon 550 bin, 525 bin dekarla ayçiçeği üretimimiz, arkasında 150-160 bin dekar alanda arpa üretimimiz, 220 bin dekar alanda kanola üretimimiz, bu şekilde bir tarımsal desenimiz var. Bunun yanında meyvecilik, bağ zeytin işte çeltik gibi ürünlerimiz de var. Bunlar da aşağı yukarı 40 bin bantlarında seyrediyorlar. Ama bizim asıl üretimimiz buğday ve arkasından gelen yağlı bitkilerdir. Bir yıl buğday üretiyoruz, ertesi yıl da ayçiçeği üretiyoruz. Tabi eskiler tarımla ilgili, hayvancılıkla ilgili çok güzel laflar söylemişler. Eski tarım bakanımızın bir ifadesi vardı. 'Buğdayla koyun gerisi oyun' derdi. Yani buğday, insanlar için vazgeçilmez bir gıdadır. Biz buğdaysız yapamayız. Dünya yapamaz, insanlık yapamaz. İl Müdürlüğü olarak, bu konunun bilincindeyiz" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise bütün çiftçilerin Hasat Bayramını kutlayarak herkese verimli bir yıl geçirmelerini diledi.

Daha sonra yapılan çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Kadir Albayrak Süleymanpaşa Tekirdağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title